Vrijwilligers

Ellen Jansen
Hey allemaal,

Graag stel ik me, als vrijwilliger van deze prachtige stichting, aan jullie voor. Mijn naam is Ellen Jansen. Ik ben trotse eigenaresse van Natuurell en mede-eigenaresse van Plantfeest. Alles staat in het teken van gezonder en duurzamer leven. Of dat nou in videovorm is of in een stuk ondersteuning naar het omschakelen naar een duurzamere levenswijze, ik grijp het met beide handen aan. Ik woon samen met mijn grote liefde Rem, twee honden Tony en Lu en onze gezellige en stoere ex-legkippen en haan.

Ik volgde Ellen al tijden via Twitter, want daar kan je vanaf een veilige afstand zien wat een prachtig werk deze stichting verzet. Toen ik een tijd terug zag dat Ellen overspoeld werd met werk, dacht ik: Weg met die afstand! Ik wil helpen! Ik gaf dat aan bij Ellen en na een heel fijn gesprek, ben aan de slag gegaan.

Wat doe ik nou precies voor de stichting? Nou… van alles. Ik ben een enorme social media fan, dus dat is ook iets wat ik met liefde oppak voor de stichting. LinkedIn en Instagram zijn de accounts die ik (mede) beheer. Maar wanneer er een wens is waar hulp nodig is op locatie, rij ik met liefde heel Nederland door om daar te helpen. Ik help graag met het maken van video’s of het binnenhalen van mooie donaties. Zoals je merkt, ben ik iemand die het liefst meerdere dingen tegelijk oppakt. Manusje van alles. Ik hou ervan.

Richard Theuws
Ik ben Richard Theuws en ken No Guts No Glory al heel erg lang. In 2019 ben ik kort voorzitter geweest van de stichting, maar toen mijn vrouw (weer) ernstig ziek werd heb ik dat los moeten laten. 

Ik wilde echter wel verbonden blijven aan No Guts No Glory en zet me nu in als vrijwilliger.

Ik ben met name achter de schermen actief met verbinden en organiseren.

Je kunt ook contact met me opnemen als je ambassadeur voor de stichting wil worden of met je bedrijf iets voor ons denkt te kunnen betekenen. 

Sander van Baalen
Mijn naam is Sander van Baalen, geboren en woonachtig in Eindhoven. Op 30 augustus 2020 heb ik uit eerste hand mogen ervaren wat voor geweldig werk stichting No Guts No Glory verricht. Die dag was er een feest om het leven te vieren van een dierbare vriendin van me, wat geheel in stijl en met een ietwat relativerende knipoog “Jankfest” werd gedoopt. Allerlei verschillende mensen met verschillende mogelijkheden in de evenementen business hadden, met Ellen als spin in het web, de koppen bij elkaar gestoken om dit geweldige evenement mogelijk te maken (nota bene in Coronatijd!).

Ik hoef niet te onderstrepen hoe een bijzondere en enorm waardevolle dag dit is geworden, en ben gelijk gaan denken op welke manier ik de NGNG tot steun zou kunnen zijn. Op deze dag werd namelijk onomstotelijk bewezen dat het verdriet, de machteloosheid, de onrechtvaardigheid, de pijn en alle denkbare hartzeer konden en mochten bestaan naast vreugde, lol, humor, een grap en ongekende en inspirerende positiviteit. En dat is een groot geschenk, wanneer het onontkoombare afscheid naderbij is, iets dat gewoon zo is en blijft uiteraard.

Gezien mijn ervaring als muzikant, heb ik inmiddels mijn bijdrage mogen leveren aan een aantal aan de stichting gekoppelde muzikale projecten. Ook heb ik zelf jaren geleden een unieke manier ontdekt om op een leuke manier geld in te zamelen om goede doelen te ondersteunen, namelijk het verkopen van vintage bandshirts op muziekfestivals. Op die wijze hebben we met een andere stichting waar ik deel van uit maak de afgelopen jaren o.a. mooie projecten in Nepal en Thailand financieel kunnen steunen, ten bate van het welzijn van kinderen daar.

Mijn intentie is om ook het verkopen van die vintage merch te gaan inzetten om NGNG te supporten. Plannetjes om dat voor elkaar te krijgen op een creatieve manier in deze tijden zonder concerten en festivals, worden op dit moment ijverig gesmeed. Ik ben dankbaar, trots, geïnspireerd en enthousiast dat ik op mijn eigen manier bij mag dragen aan een beetje wat eigenlijk heel veel behelst. Vroeg of laat komen we allemaal op een of andere manier aan de beurt en zullen we moeten spelen met de kaarten die ons bedeeld worden, of we dat nu leuk vinden of niet. Dat is helaas geen kwestie van een keuze. De keuzes die we wél hebben doen
ertoe zo lang het ons gegeven is. En ik ben er van overtuigd dat mijn keuze stichting NGNG te ondersteunen met al wat binnen mijn mogelijkheden ligt, een hele goede is.

~Verbis Defectis Musica Incipit~

Peter van Elderen
Hoi, mijn naam is Peter van Elderen. De meesten van jullie zullen mij kennen van de band Peter Pan Speedrock en in deze hoedanigheid ben ik ook voor het eerst in aanraking gekomen met de stichting No Guts No Glory.

Hoewel ik eerder al van de stichting had vernomen via mijn andere activiteiten als organisator van Speedfest viel het muntje tijdens onze laatste bijdrage aan Jankfest, een productie gedraaid door de stichting No Guts No Glory. Er was voor een gezamenlijke vriendin een prachtig festival opgezet waarbij haar wens in vervulling kon gaan, een laatste samenzijn in festival sferen en dat in coronatijd, hulde alom.

Vlak na deze memorabele dag kwam al snel het gesprek op gang waarom het nodig is om de stichting in nieuw vaarwater te brengen, hierbij is er een task-force opgezet waarin ik mij ook heb genesteld.

Als eerste doel heb ik gesteld dat ik het lijflied, het nummer waar de stichting naar vernoemd is ga opnemen en produceren met zoveel mogelijk mede muzikanten en andere fanatics. De focus is dat we aandacht genereren en poen binnenbrengen zodat Ellen en het hele team zoveel mogelijk de muzikale wensen van mensen met kanker kunnen vervullen.

Hendrik-Jan Derksen
Mijn naam is Hendrik-Jan Derksen, ik kom uit Nijmegen en heb 2 dochters. Ik ben werkzaam als programmaleider in het onderwijs en Social work maar ook in de muzieksector als onder
andere muziekprogrammeur voor de Zwarte Cross, DJ en conceptenverzinner op een veelheid aan festivals van Lowlands en DTRH tot Valkhof festival. Zo kwam ik vaker in aanraking met NGNG en ben sinds binnenkort ook actief betrokken bij de mooie dingen die
NGNG doet.


Muziek kan zoveel meer betekenen dan een uurtje verpozen. Met muziek kan je dingen zeggen als woorden niet meer voldoen en troost bieden als niks anders dat meer kan. Daarom zet ik me graag in voor No Guts No Glory. Omdat je door muzikale ontmoetingen echt een blijvend verschil kan maken in het leven van mensen. NGNG maakt dat verschil!

Valerie Land
Mijn dagen vullen zich voor een groot deel met mijn werk als fondsenwerver bij Greenpeace Nederland. Daar ben ik sinds 2015, vol overgave bezig met o.a. de ontwikkeling en uiteenzetting van verschillende fondsenwervende proposities. Verder zit ik als vrijwilliger in het activistische klimteam van GP.

Ook ben ik mede-oprichter van het in 2018 opgestarte Minor Operation Donations. Hiermee verkocht ik, samen met de beweging die hieruit voort is gevloeid, aan subcultuur gerelateerde parafernalia op donatiebasis tijdens (voornamelijk punk)concerten. De opbrengsten doneerden we steeds aan verschillende (kleinere) doelen die het op dat moment het hardst nodig hebben gehad.

Muziek en activisme stromen door mijn aderen en mijn afkeer van onrecht, is op veel vlakken mijn drijfveer. Ik wil iets bijdragen aan deze wereld, maar ook genieten, verdomme ;).

Door de bijdrage van bekenden aan Jankfest hoorde ik over No Guts No Glory en voelde ik meteen niets anders dan sympathie. Ik werd na wat research enorm geraakt door de origine, het nobele streven van de organisatie en de manier waarop NGNG gerund wordt.

Ik hoop dat ik met mijn ervaring in projectmanagement, het ontwikkelen van fondsenwervende proposities en het motiveren + trainen van vrijwilligers, de komende tijd een actieve bijdrage kan leveren aan dit geweldige doel.

Jaap Hermans
Hallo! Ik ben Jaap.

Ik heb in augustus 2020 afscheid genomen van het horeca en bierbedrijf dat ik in 2012 mee heb opgericht en sindsdien heb geleid, om mijn hart te volgen en mijn kennis, netwerk, hoop en liefde op een socialer en maatschappelijker vlak in te zetten.

Wat begon als een aanmelding als vrijwilliger voor een evenement dat Ellen met de stichting organiseerde, werd snel een mooi (telefoon-)gesprek waar duidelijk uit bleek dat we veel gevoel en ideeën delen over wat kan en moet, met hoop, liefde en muziek. Ik vind het dan ook een eer dat ik mag meewerken aan het organiseren en uitbouwen van het liefdevolle en belangrijke werk dat No Guts No Glory verricht. Dat veel wat de stichting organiseert een muzikaal karakter heeft, draagt daaraan bij: muziek speelt mijn hele leven al een enorm belangrijke rol. Ik weet en heb gevoeld wat het kan betekenen voor mensen die het nodig hebben.

De schouders eronder. Let’s GO.

Robin van Riel
Hallo, ik ben Robin en ik kom uit Zwolle. Daar woon ik met mijn lief Jolien en haar twee kinderen. Na jaren gewerkt te hebben voor een grote multinational ontstond bij mij de behoefte om in mijn werk meer voor de maatschappij te kunnen betekenen. Deze behoefte heb ik op een mooie manier in kunnen vullen met mijn nieuwe baan als adviseur bedrijfsvoering bij het Sociaal Wijkteam van de gemeente Zwolle.
 
Ellen en ik volgen elkaar al langer op social media. Op die manier ben ik ook in aanraking gekomen met No Guts No Glory. Jolien en ik steunen de stichting onder andere door jaarlijks op onze favoriete festivals als Lowlands en Down the Rabbit Hole een dag beiden in een NGNG shirt rond te lopen. Daarnaast draag ik al een paar jaar het polsbandje van de stichting, wat soms leuke gesprekken opleverde met mensen die het herkenden of zich juist afvroegen waarom ik met die tekst om mijn pols rondliep.
 
In september 2020 deed Ellen een oproep op Facebook: “Wie wil ons helpen met een aanvraag die we binnen hebben gekregen? We zoeken iemand die een video kan maken.” Een week later zat ik in de auto naar Brabant om een documentaire te maken van iemand die iets moois achter wilde laten voor haar kinderen. De enthousiaste, blije en dankbare reactie die ik van de desbetreffende vrouw ontving op het eindresultaat is voor mij onbetaalbaar.
 
Zo zijn we begonnen en zo gaan we ook verder.
Ik zet me in als vrijwilliger voor de stichting door video-opnames te maken van de verschillende dingen die georganiseerd worden. Een video van 5 minuten met de hoogtepunten van de dag. Een video voor dierbaren om de dag te kunnen herbeleven.
Of ik maak een documentaire van iemand die iets na wil laten. Misschien nemen we een podcast op waarin een verhaal wordt vastgelegd.

In 1 zin:
Ik maak voor wie dat wil een mooi aandenken, in welke vorm dan ook.

Carmen Sparidans

Hey hoi, ik ben Carmen. Grafisch vormgever bij Beelenkamp Ontwerpers en als zelfstandig ondernemer onder de naam Ontwerpheld. Ik woon in Tilburg.

Ik volg Ellen en de geweldige stichting NGNG al een tijdje. En omdat ik af en toe iets voor haar kan betekenen, vroeg ze me wat over mezelf te schrijven. Ik vind het fantastisch wat stichting NGNG doet, en daarom steun ik ze enorm graag.

Hoe mooi is het als dat dan kan met iets wat ik ook nog leuk vind om te doen. Totaal geen opgave. Ik gun stichting NGNG de wereld en de wereld de allermooiste herinneringen <3

Ben Houdijk

Net als iedereen hier bij NGNG vormt muziek een leidraad in mijn leven. Die “muzikale” carrière heeft wat verschillende gezichten. Vanaf mijn tiende jaar ben ik slagwerker geweest in de Jorisband uit Boskoop. Een muziekcorps waar ik vooral in een stom pakje met de grote trom mee over straat liep. En met als hoogtepunt een heuse lp met opnamen. Daarna brak de rebel in me los en werd ik drummer van een mislukt schoolbandje met als schraal hoogtepunt een single in eigen beheer.

Na mijn opleiding, die overigens niets met muziek te maken heeft, ben ik gaan werken bij 3FM, Hilversum 3, Radio 3, NPO 3FM (doorhalen wat gezien je leeftijd niet van toepassing is). Dat heb ik een tijd volgehouden. Ik begon met het halen van koffie en het versturen van prijzen. Daarna heb ik programma’s geproduceerd, ben ik muzieksamensteller/music director geweest en vanaf 2003 ging ik me bemoeien met de grote evenementen van de zender. De live uitzendingen vanaf de festivals, de 3FM Awards en vooral 3FM Serious Request. Daar ben ik vanaf het het allereerste begin bij betrokken geweest en heb dat mogen uitbouwen tot het grote evenement wat het is geworden. Juist daar, op het snijvlak van een medium met groot bereik en jezelf inzetten om het leven van anderen te verbeteren lag mijn hart. Ik heb bij 3FM veel mooie dingen mogen maken maar deze steekt er met kop en schouder boven uit.

Vanaf 2010 ben ik voorzichtig wat gaan fotograferen op deze evenementen, ik was er toch en 3FM had een niet aflatende behoefte aan beeld om de sociale media te voeden. Toen ik in 2013 een foto plaatste waarop Eric Corton, in een ziekenhuis, op zijn hurken voor klein onbevangen kindje zit, werd mij ook de kracht van een goeie  foto duidelijk. De reacties op dit beeld waren vanaf de eerste seconde emotioneel en warm. Tot op de dag van vandaag zwerft deze foto over de wereld en jaarlijks duikt ie weer ergens in een netwerk op sociale media op.

Dat voorzichtig fotograferen is door de jaren heen uitgegroeid tot een eigen bedrijf. Zelf weer iets maken en opleveren heeft het gewonnen van het leidinggeven aan grote producties. Nu fotografeer ik voor festivals als Pinkpop, Rock Werchter, Best Kept Secret, lever ik live beeld aan De Volkskrant, diverse radiozenders, Ticketmaster, TivoliVredenburg, etc. In 2017 maakte ik een foto van Chester Bennington (Linkin Park). Deze foto heeft een enorme lading gekregen doordat het management van de band het beeld gekoppeld heeft aan het bericht van zijn dood.

Dat beelden een enorme emotionele lading kunnen hebben is me dus duidelijk. En juist daarom verbind ik me graag aan No Guts No Glory. De foto’s van die ene middag of avond waarop nog één keer onbevangen met elkaar wordt genoten van live muziek zijn waardevol voor de achterblijvers. En, niet onbelangrijk, het laat het geweldige werk van NGNG zien.  Ik zet mijn liefde voor muziek en fotografie graag in voor dit doel.

Marijke Damhuis

Hoi! Mijn naam is Marijke Damhuis en ik ben 31 jaar. Sinds 8 jaar ben ik werkzaam als coördinerend oncologieverpleegkundige op de verpleegafdeling oncologie en hematologie in het Isala ziekenhuis te Zwolle. Op deze afdeling wordt zorg gedragen voor mensen met kanker.  Ook in mijn privéleven heb ik van dichtbij gezien wat voor een impact kanker op iemands leven en dat van zijn/haar naasten kan hebben.

Vorig jaar zag ik via social-media dat Raven van Dorst aandacht vroeg voor de stichting No Guts No Glory en was ik direct geïnteresseerd. Daarna ben ik gaan onderzoeken waar deze stichting precies voor staat. Ik was meteen laaiend enthousiast! Dat NGNG bijzondere belevenissen en wensen mogelijk maakt voor mensen met kanker en hun mantelzorgers is natuurlijk al geweldig, maar dat veel van deze activiteiten een muzikaal karakter hebben vind ik helemaal fantastisch! Muziek speelt namelijk een grote rol in mijn leven. Zo bezoek ik graag een festival of concert en gaat er voor mij geen dag voorbij zonder muziek.

Om mijn passie voor de oncologische zorg en muziek te combineren heb ik mij aangemeld als vrijwilliger. In de toekomst hoop ik met mijn kennis en netwerk een bijdrage te kunnen leveren aan deze prachtige stichting. Samen met Ellen ben ik voornemens om de kracht van muziek ook structureel binnen de ziekenhuismuren in te gaan zetten!

Marloes van de Laarschot

Ik ben Marloes van de Laarschot en al een behoorlijke tijd bekend met No Guts No Glory. Ik volgde Ellen al een hele tijd op Twitter en toen ik zelf kanker kreeg eind 2014 stuurde ze mij een mooi No Guts No Glory-pakket. Ik had al langer het idee om wellicht vrijwilliger te worden, maar mijn herstel, werk en nog wat andere zaken zaten in de tussenliggende jaren een beetje in de weg.

In 2020 kwam ik weer in aanraking met No Guts No Glory door de ziekte van mijn neef Mo. Er was een festival voor hem gepland door No Guts No Glory, maar dat heeft hij helaas niet meer mogen halen. Wel is er een fantastische videoclip voor hem gemaakt met zijn vrienden en familie en daar heeft hij nog enorm van genoten. Het heeft mij wel het laatste duwtje gegeven om nu eindelijk echt eens iets te gaan doen voor No Guts No Glory.

In het dagelijks leven ben ik zzp’er in de online marketing (voornamelijk advertising) en een fervent muziekliefhebber en concertbezoeker. Dit is ook een van de redenen dat No Guts No Glory mij zo aanspreekt, ik weet uit eigen ervaring hoeveel troost en kracht muziek kan bieden. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.