Vrijwilligers

Ellen Jansen
Hey allemaal,

Graag stel ik me, als vrijwilliger van deze prachtige stichting, aan jullie voor. Mijn naam is Ellen Jansen. Ik ben trotse eigenaresse van Natuurell en mede-eigenaresse van Plantfeest. Alles staat in het teken van gezonder en duurzamer leven. Of dat nou in videovorm is of in een stuk ondersteuning naar het omschakelen naar een duurzamere levenswijze, ik grijp het met beide handen aan. Ik woon samen met mijn grote liefde Rem, twee honden Tony en Lu en onze gezellige en stoere ex-legkippen en haan.

Ik volgde Ellen al tijden via Twitter, want daar kan je vanaf een veilige afstand zien wat een prachtig werk deze stichting verzet. Toen ik een tijd terug zag dat Ellen overspoeld werd met werk, dacht ik: Weg met die afstand! Ik wil helpen! Ik gaf dat aan bij Ellen en na een heel fijn gesprek, ben aan de slag gegaan.

Wat doe ik nou precies voor de stichting? Nou… van alles. Ik ben een enorme social media fan, dus dat is ook iets wat ik met liefde oppak voor de stichting. LinkedIn en Instagram zijn de accounts die ik (mede) beheer. Maar wanneer er een wens is waar hulp nodig is op locatie, rij ik met liefde heel Nederland door om daar te helpen. Ik help graag met het maken van video’s of het binnenhalen van mooie donaties. Zoals je merkt, ben ik iemand die het liefst meerdere dingen tegelijk oppakt. Manusje van alles. Ik hou ervan.

Richard Theuws
Ik ben Richard Theuws en ken No Guts No Glory al heel erg lang. In 2019 ben ik kort voorzitter geweest van de stichting, maar toen mijn vrouw (weer) ernstig ziek werd heb ik dat los moeten laten. 

Ik wilde echter wel verbonden blijven aan No Guts No Glory en zet me nu in als vrijwilliger.

Ik ben met name achter de schermen actief met verbinden en organiseren.

Je kunt ook contact met me opnemen als je ambassadeur voor de stichting wil worden of met je bedrijf iets voor ons denkt te kunnen betekenen. 

Sander van Baalen
Mijn naam is Sander van Baalen, geboren en woonachtig in Eindhoven. Op 30 augustus 2020 heb ik uit eerste hand mogen ervaren wat voor geweldig werk stichting No Guts No Glory verricht. Die dag was er een feest om het leven te vieren van een dierbare vriendin van me, wat geheel in stijl en met een ietwat relativerende knipoog “Jankfest” werd gedoopt. Allerlei verschillende mensen met verschillende mogelijkheden in de evenementen business hadden, met Ellen als spin in het web, de koppen bij elkaar gestoken om dit geweldige evenement mogelijk te maken (nota bene in Coronatijd!).

Ik hoef niet te onderstrepen hoe een bijzondere en enorm waardevolle dag dit is geworden, en ben gelijk gaan denken op welke manier ik de NGNG tot steun zou kunnen zijn. Op deze dag werd namelijk onomstotelijk bewezen dat het verdriet, de machteloosheid, de onrechtvaardigheid, de pijn en alle denkbare hartzeer konden en mochten bestaan naast vreugde, lol, humor, een grap en ongekende en inspirerende positiviteit. En dat is een groot geschenk, wanneer het onontkoombare afscheid naderbij is, iets dat gewoon zo is en blijft uiteraard.

Gezien mijn ervaring als muzikant, heb ik inmiddels mijn bijdrage mogen leveren aan een aantal aan de stichting gekoppelde muzikale projecten. Ook heb ik zelf jaren geleden een unieke manier ontdekt om op een leuke manier geld in te zamelen om goede doelen te ondersteunen, namelijk het verkopen van vintage bandshirts op muziekfestivals. Op die wijze hebben we met een andere stichting waar ik deel van uit maak de afgelopen jaren o.a. mooie projecten in Nepal en Thailand financieel kunnen steunen, ten bate van het welzijn van kinderen daar.

Mijn intentie is om ook het verkopen van die vintage merch te gaan inzetten om NGNG te supporten. Plannetjes om dat voor elkaar te krijgen op een creatieve manier in deze tijden zonder concerten en festivals, worden op dit moment ijverig gesmeed. Ik ben dankbaar, trots, geïnspireerd en enthousiast dat ik op mijn eigen manier bij mag dragen aan een beetje wat eigenlijk heel veel behelst. Vroeg of laat komen we allemaal op een of andere manier aan de beurt en zullen we moeten spelen met de kaarten die ons bedeeld worden, of we dat nu leuk vinden of niet. Dat is helaas geen kwestie van een keuze. De keuzes die we wél hebben doen
ertoe zo lang het ons gegeven is. En ik ben er van overtuigd dat mijn keuze stichting NGNG te ondersteunen met al wat binnen mijn mogelijkheden ligt, een hele goede is.

~Verbis Defectis Musica Incipit~

Peter van Elderen
Hoi, mijn naam is Peter van Elderen. De meesten van jullie zullen mij kennen van de band Peter Pan Speedrock en in deze hoedanigheid ben ik ook voor het eerst in aanraking gekomen met de stichting No Guts No Glory.

Hoewel ik eerder al van de stichting had vernomen via mijn andere activiteiten als organisator van Speedfest viel het muntje tijdens onze laatste bijdrage aan Jankfest, een productie gedraaid door de stichting No Guts No Glory. Er was voor een gezamenlijke vriendin een prachtig festival opgezet waarbij haar wens in vervulling kon gaan, een laatste samenzijn in festival sferen en dat in coronatijd, hulde alom.

Vlak na deze memorabele dag kwam al snel het gesprek op gang waarom het nodig is om de stichting in nieuw vaarwater te brengen, hierbij is er een task-force opgezet waarin ik mij ook heb genesteld.

Als eerste doel heb ik gesteld dat ik het lijflied, het nummer waar de stichting naar vernoemd is ga opnemen en produceren met zoveel mogelijk mede muzikanten en andere fanatics. De focus is dat we aandacht genereren en poen binnenbrengen zodat Ellen en het hele team zoveel mogelijk de muzikale wensen van mensen met kanker kunnen vervullen.

David Brinks
Hoi, ik ben David. Freelance copywriter en behoorlijk actief als vrijwilliger voor allerlei organisaties. Dus toen ik Ellen ontmoette en op het door NGNG georganiseerde Jankfest zelf kon ervaren wat de stichting doet, heb ik me gelijk aangemeld om mee te helpen. Omdat dit een stichting is waarbij je direct kunt meehelpen aan een positieve ervaring voor mensen met kanker en hun sociale omgeving. Ik heb gezien dat het werkt en ik wil dit graag voor nog veel meer mensen mogelijk maken.

Wat ik doe voor NGNG? Ideeën verzinnen voor fondsenwerving, meedenken over teksten en persmomenten, mijn uitgebreide netwerk beschikbaar stellen en hand- en spandiensten leveren waar nodig.

Het is dankbaar werk. You should try it!

Hendrik-Jan Derksen
Mijn naam is Hendrik-Jan Derksen, ik kom uit Nijmegen en heb 2 dochters. Ik ben werkzaam als programmaleider in het onderwijs en Social work maar ook in de muzieksector als onder
andere muziekprogrammeur voor de Zwarte Cross, DJ en conceptenverzinner op een veelheid aan festivals van Lowlands en DTRH tot Valkhof festival. Zo kwam ik vaker in aanraking met NGNG en ben sinds binnenkort ook actief betrokken bij de mooie dingen die
NGNG doet.


Muziek kan zoveel meer betekenen dan een uurtje verpozen. Met muziek kan je dingen zeggen als woorden niet meer voldoen en troost bieden als niks anders dat meer kan. Daarom zet ik me graag in voor No Guts No Glory. Omdat je door muzikale ontmoetingen echt een blijvend verschil kan maken in het leven van mensen. NGNG maakt dat verschil!

Valerie Land
Mijn dagen vullen zich voor een groot deel met mijn werk als fondsenwerver bij Greenpeace
Nederland. Daar ben ik sinds 2015, vol overgave bezig met o.a. de ontwikkeling en uiteenzetting van verschillende fondsenwervende proposities. Verder zit ik als vrijwilliger in het activistische klimteam van GP.

Ook ben ik mede-oprichter van het in 2018 opgestarte Minor Operation Donations. Hiermee
verkocht ik, samen met de beweging die hieruit voort is gevloeid, aan subcultuur gerelateerde parafernalia op donatiebasis tijdens (voornamelijk punk)concerten. De opbrengsten doneerden we steeds aan verschillende (kleinere) doelen die het op dat moment het hardst nodig hebben gehad.

Muziek en activisme stromen door mijn aderen en mijn afkeer van onrecht, is op veel vlakken mijn drijfveer. Ik wil iets bijdragen aan deze wereld, maar ook genieten, verdomme ;).

Door de bijdrage van bekenden aan Jankfest hoorde ik over No Guts No Glory en voelde ik meteen niets anders dan sympathie. Ik werd na wat research enorm geraakt door de origine, het nobele streven van de organisatie en de manier waarop NGNG gerund wordt.

Ik hoop dat ik met mijn ervaring in projectmanagement, het ontwikkelen van fondsenwervende proposities en het motiveren + trainen van vrijwilligers, de komende tijd een actieve bijdrage kan leveren aan dit geweldige doel.

Jaap Hermans
Hallo! Ik ben Jaap.

Ik heb in augustus 2020 afscheid genomen van het horeca en bierbedrijf dat ik in 2012 mee heb opgericht en sindsdien heb geleid, om mijn hart te volgen en mijn kennis, netwerk, hoop en liefde op een socialer en maatschappelijker vlak in te zetten.

Wat begon als een aanmelding als vrijwilliger voor een evenement dat Ellen met de stichting organiseerde, werd snel een mooi (telefoon-)gesprek waar duidelijk uit bleek dat we veel gevoel en ideeën delen over wat kan en moet, met hoop, liefde en muziek. Ik vind het dan ook een eer dat ik mag meewerken aan het organiseren en uitbouwen van het liefdevolle en belangrijke werk dat No Guts No Glory verricht. Dat veel wat de stichting organiseert een muzikaal karakter heeft, draagt daaraan bij: muziek speelt mijn hele leven al een enorm belangrijke rol. Ik weet en heb gevoeld wat het kan betekenen voor mensen die het nodig hebben.

De schouders eronder. Let’s GO.