Muziek voor Marjolein

Marjolein benaderde ons, omdat ze een mooie muzikale wens heeft. De wens is voor haar hele gezin. Ze kwam op een bijzondere manier bij ons terecht. Sascha (https://www.stichtingngng.nl/2022/01/23/dag-lieve-sas/), die tijdens haar leven graag deelde over NGNG en vrijwilliger was nadat haar wens was uitgekomen, weet zelfs nu nog mensen te bereiken. Vinden we erg speciaal. Marjolein vertelt zelf waarom ze een wens in heeft gediend:

Juni 2021 – Zingen in de storm

Het harde plekje in mijn borst bleek foute boel. ‘U heeft een kwaadaardige vorm van borstkanker’ deelde de mevrouw aan de andere kant van de telefoon mij mede’. De telefoon stond op speaker, ik hoorde mijn man herhalen: ‘Kwaadaardige vorm van borstkanker ze is pas 32?! ‘

Na maanden chemotherapie en 2 operaties, staan binnenkort een flinke reeks bestralingen te wachten. Eerst ben ik nog aan het herstellen  van mijn spoedoperatie. Begin januari kreeg ik een ontsteking en na dagen 41 koorts te hebben gehad keek ik niet voor het eerst de dood in de ogen. In mijn leven heb ik meerdere ernstige ziektes en lichamelijke tegenslagen gekend. 

Zo ook mijn man, Maarten. Wat ben ik trots op hem! Maarten is 37 en is 3-voudig missie veteraan.  Tijdens deze missies in Bosnië en Afghanistan heeft hij in veel heftige situaties gezeten als genist en bij de  geneeskundige troepen. Hier heeft hij blijvende verwondingen aan overgehouden. O.a. ptss en tinnitus. Tinnitus is bij hem een constante aanwezige harde oorsuis. Ik heb kanker maar als ik wil rusten sluit ik me even af. Als Maarten wilt rusten is nog steeds altijd het verschrikkelijk geluid in zijn oren wat piept en suist. Stel je eens voor… nooit meer totale rust…

Maar we blijven bovenal heel positief. Al vroeg besloten Maarten en ik dan ook om samen te strijden tegen deze nieuwe storm in ons leven genaamd kanker. Tijdens een reeks chemo therapieën afgelopen herfst regende het heel hard buiten. Maarten en ik stonden thuis in de keuken, ik besloot naar buiten te rennen en begon te dansen in de regen. Maarten riep me naar binnen: ‘Lieffie wat doe je? Kom naar binnen, straks word je nog zieker!’ Ik trok hem liefdevol naar buiten en zei: ‘Ik heb besloten niet meer te wachten totdat de stormen van mijn leven over zijn maar te dansen in de regen.’ Zo dansten en zongen we samen in de regen.

Want dat doen we het liefst in ons gezin, samen zingen. Dit geven we ook onze 3 prachtige dochters mee (9,6,3 jaar). Ik heb vroeger viool gespeeld en Maarten bugel. Muziek is wat ons vaak ontroert op bijzondere momenten. Maar ook als communiceren moeilijker ging konden we wel onze gevoelens kwijt in samen bidden en muziek maken.

We zijn beiden christen en zingen veel christelijke liedjes samen. Onze favoriet op het moment is van Hillsong united, genaamd ‘Raise a Hallelujah’. Twee zinnen uit het lied hebben veel betekenis voor ons en prijken op een letterbord in onze woonkamer.

‘I’m gonna sing, in the middle of the storm’   &    ‘My weapon is a melody’.

‘Wat zou ik graag een piano hebben’ zei Maarten me laatst weer. ‘Dan kan ik tijdens het zingen (lofprijzen) jou begeleiden met spelen’. Dit was niet de eerste keer dat hij me dit vertelde. Ik weet dat zijn grootste wens is om piano te leren spelen. Regelmatig struint hij marktplaats af om te zoeken. Maar het is nog niet gelukt. Wat zou ik dit graag voor hem willen realiseren! Want ik zie hoe muziek hem ontroert en daar al zijn emoties in kwijt kan. En wat gun ik deze kanjer dat! Vooral nu ik kanker heb en hij mij zo ontzettend goed bijstaat en helpt met alle zorgtaken! Hij is echt een rots in de branding voor mij en de meiden. 

Januari 2022- Geleid van boven?

Tijdens mijn ziek zijn is Maarten een ontzettende steun voor me. Zo ook mijn geloof in een liefdevolle barmhartige God en heb een warme familie en betrokken vrienden die me in gebed en steun dragen. Maar er kwam ook steun uit een totaal onbekende en onverwachte hoek… Een besloten facebook pagina voor jonge lotgenoten met borstkanker. We lachen veel af maar ook serieuze zaken worden besproken. Ik ken niemand persoonlijk en ben niet heel actief op internet , maar je leeft met elkaar mee en hebt aan 1 woord genoeg. Ik  besloot na lange tijd weer even op de pagina te kijken en een verdrietig bericht stond bovenaan. Het overlijden van een lotgenoot werd met veel liefde en verdriet beschreven en medegedeeld op deze groep. Sascha. Bijgevoegd zag ik een foto van een knappe vrouw, haar prachtige bruine ogen leken regelrecht mijn hart in te kijken , het bracht me onmiddellijk in ontroering. Ik las dat ze ook een jonge moeder was, maar wat straalde ze zoveel liefde en kracht uit. Ik las over een wens die in vervulling was gegaan door de stichting No Guts No Glory. Ik besloot te zoeken wat deze stichting was en las dat deze stichting bijzondere wensen in vervulling laat gaan en geloven in de kracht van muziek. 

Dit herkende ik in mijn eigen gezin! Muziek is krachtig! Ook mijn muzikale meiden hebben profijt van muziek. Als ze het moeilijk hadden dat ik weer naar het ziekenhuis moest, maakten we er samen een liedje over om het luchtig te maken. Of als we na een uitslag blij waren dansten we door de kamer. En meteen moest ik aan Maartens wens denken: een piano zou dat nog meer kunnen realiseren. ‘Zal ik schrijven’ schoot het door me heen? Er zijn vast vrouwen die in een ergere situatie zitten? Maar denkend aan die prachtige bruine ogen van Sascha heb ik het toch gedaan en besloot ik een mail te schrijven naar Ellen van No Guts No Glory. 

‘Beste Ellen en alle lieve medewerkers van No Guts No Glory, net kwam ik terecht bij jullie site en besloot gelijk een mail te sturen…..’
Veel liefs Marjolein’

Na een aantal fijne gesprekken hebben we samen een prachtige piano uitgezocht en heeft de stichting deze besteld. Binnen 2 weken zal de piano bezorgd worden bij dit mooie gezin. We hopen dat het (samen) spelen op de piano, heel veel vreugde gaat brengen en mag gaan helpen bij de verwerking van alles wat er speelt.

Lieve Marjolein en familie, heel veel succes met de behandelingen die nog komen en blijf dansen, zingen en pianospelen, door de stormen en in de regen, maar hopelijk ook in de zon!

We hopen dat jullie willen (blijven) bijdragen, zodat wij dit soort bijzondere muzikale wensen uit kunnen laten komen. Dank voor de steun: https://www.stichtingngng.nl/doneer-nu/

Het maakt echt verschil.