Verslag bij boekjaar 2021

2021: Een moeilijk jaar, waarin we nóg professioneler zijn geworden

Waar in 2021 voor de meeste mensen door corona veel tot stilstand kwam, werd het bij NGNG alleen maar drukker. Na elke persconferentie stroomden de aanvragen binnen. Van mensen die niet meer de tijd hadden om te wachten op versoepelingen en toch zo graag nog één keer wilden genieten van livemuziek. We hebben alles gegeven om zoveel mogelijk wensen uit te laten komen en zijn best trots dat er, ondanks alle maatregelen en vooral, constant wisselende richtlijnen, er nog zoveel is gelukt.

Dat viel samen met de fase van professionalisering waar we in zitten als stichting. Vanaf 1 september 2021 is onze directeur Ellen Gerritsen 24 uur per week betaald in dienst van NGNG. We groeien op elk gebied. Het aantal wensen, het bereik dat onze wensen hebben en ook het aantal mensen dat structureel doneert aan NGNG. Dat biedt vertrouwen voor de toekomst.

In 2021 mochten wij de volgende wensen laten uitkomen:

Een jaar zangles voor Madelinde, Lienke en voor Linda.

Een gitaar en een jaar gitaarles voor Patricia en Charity.

Muzieklessen zijn erg belangrijk, het zorgt ervoor dat mensen met hun eigen ontwikkeling bezig zijn en niet ‘alleen maar met ziek zijn’. Muziek kan een enorme uitlaatklep zijn en helpt deze mensen ontzettend met de verwerking van alles wat er speelt in hun leven.

Een huiskamerconcert voor Peter, die zo samen met zijn vrouw nog één keer kon luisteren naar de Matthäus Passion. Hij heeft er enorm van genoten en zijn vrouw is dankbaar dat dit hem nog gegund werd. Kort na deze wens is Peter overleden.

Een coronaproof feest voor Nicole, inclusief grote roze limo waar ze in werd rondgereden.

Een metalconcert voor Stijn in poppodium Willem Twee, samen met zijn beste vriend, broer en moeder.

Wat stond hij te stralen, wat bracht het hem veel. Verdrietig genoeg is Stijn eind december 2021 overleden, hij mocht 21 jaar worden. Tijdens zijn uitvaart was de band ‘Ghost Division – Tribute to Sabaton’ die voor hem optrad aanwezig en sprak tijdens zijn afscheid. Erg bijzonder. Het geeft goed aan hoe belangrijk deze wens voor hem was.

Voor Hans en zijn gezin gingen tijdens de lockdown de deuren open van Tivoli.

Speciaal voor hem trad ABBA Fever op. Zij gaven een waanzinnige show, waar uiteindelijk de dochtertjes nog op het podium mee mochten dansen.

In Dynamo trad Noctambulist op voor Stefan en zijn vrienden.

Nog één keer samen het glas heffen en met opgeheven vuisten in de lucht.

Voor mantelzorger Zoey van 15 pakten we flink uit.

Zo jong moeten mantelzorgen is heftig en bijzonder. Zeker als er dan ook geen financiële ruimte is thuis. Zoey heeft meerdere verwenarrangementen gekregen en heel veel extraatjes, tegoedbonnen, een nieuwe garderobe en een nieuwe coupe.

De wens van Jerry was zijn vrouw verrassen op hun bruiloft.

Omdat hij zo ziek was en hij iets bijzonders voor haar wilde regelen, zorgden wij dat Jerry zanglessen kreeg, in het geheim. Tussen de chemo’s door, die behoorlijk zwaar waren, ging Jerry naar zangles en oefende heel hard om het zo goed mogelijk te kunnen doen. Op de trouwdag kwam hij ‘ineens’ de trap afgelopen om ‘Perfect’ van Ed Sheeran te zingen. Een ontroerende wens!

Tanja heeft meerdere keren met Robin afgesproken waar ze veel hebben gepraat terwijl Robin alles vastlegde.

Tanja wilde namelijk een document maken voor haar kinderen, zodat ze na haar overlijden, een bijzondere en uitgebreide video zouden hebben waarin hun moeder heel veel deelde over vroeger. Na haar overlijden hebben wij gezorgd dat de video bij haar kinderen terecht is gekomen.

Dit jaar zijn we begonnen met de ondersteuning van onze kleine bikkel Antonios.

Hij is 1, heeft een hersentumor en zijn ouders ondersteunen we mentaal en financieel omdat ze door zijn ziekte in de financiële problemen zijn gekomen. Het is een tijdje erg slecht gegaan, hij kwam op de IC terecht waar hij weken heeft moeten vechten, maar we zijn blij om te kunnen melden dat hij met kerst en oud en nieuw thuis mag en kan zijn.

Sas wilde dansen en het liefste op de muziek van De Likt.

Dus voor haar regelden we in samenwerking met Rotown een waanzinnige show in de Maassilo met deze band. En gedanst heeft ze! Samen met haar man en vrienden werd het een onvergetelijke avond. Inmiddels is Sas onze vrijwilliger geworden, omdat ze het anderen ook zo gunt waar haar was gegeven. Zo bijzonder!

Geert kreeg zijn eigen Geert XXL festival op het terrein van Nirwana.

De zon scheen de hele dag maar Geert straalde nog harder. Biertje in z’n hand, zijn familie, vrienden en vele acts zorgen allemaal samen voor een prachtig festival.

Voor Naomi organiseerden we een minifestival in haar tuin, inclusief foodtrucks en livemuziek.

Brasil wilde zo graag nog één keer Lowlands meemaken en in samenwerking met Mojo besloten we dit groots aan te pakken.

Weken zijn we keihard bezig geweest en de dag voor het festival hebben we alles met meer dan 50 man opgebouwd. Allemaal Lowlands-aankleding en artwork, LL-lichtplan, foodtrucks, cocktailbar, aan elk detail was gedacht.

De line up was waanzinnig:

Arjen Lubach

Silent Disco

Naaz

S10

Opposites

Kees van Hondt

Aux tha Masterfader.

Toen we klaar waren met opbouwen, kwam het nare bericht dat de artsen in overleg met Brasil en ouders, besloten hadden dat het onverantwoord was om Brasil naar haar festival te laten gaan. Ondanks dat er verpleegkundigen en een speciaal koppelbed geregeld waren, Brasil was veel te zwak en ziek. Wat waren we allemaal verdrietig voor haar.

De wens van Chantal was nog om te kunnen trouwen met haar Hilly.

Met liefde hielpen we bij het organiseren van deze bruiloft.

Peters wens was naar een concert van de Rolling Stones gaan.

Nou kunnen wij veel regelen, maar de Stones laten overvliegen (en ook nog eens tijdens een pandemie) gaat natuurlijk niet. In de So What! in Gouda kwamen de Stones Sessions een geweldige show geven voor Peter en zijn gezin.

Dennis vroeg onze hulp bij zijn eigen ‘ZoetZuur’ festival in Tilburg.

Zijn grote glimlach tijdens deze dag staat op ons netvlies en we hopen dat hij er nog zo lang als mogelijk van kan nagenieten!

Voor de bruiloft van Tom en Shanna maakten we een film waarin alle vrienden en familie speciale woorden voor hen opnamen. We hopen dat Tom nog zoveel mogelijk tijd mag krijgen, samen met zijn nieuwe vrouw.

Voor Romy hielpen we mee om haar -waarschijnlijk laatste- verjaardag zo bijzonder mogelijk te maken.

En we hopen natuurlijk hard dat ze volgend jaar tóch nog een keer haar verjaardag mag vieren. (Dan regelen we gewoon nog een keer die limo, Romy!)

Martijn ging met vrienden naar Thurston Moore in Paradiso en om zijn beperkte energie te kunnen gebruiken voor enkel hoeven genieten van het concert, regelden we met Paradiso een speciale behandeling en fijne plekken en zorgden daarnaast dat Martijn werd gebracht en ook weer thuis af werd gezet.

Myung haar wens was het kunnen volgen van een opleiding, om zich om te scholen nadat ze door alle behandelingen tegen kanker niet meer in staat was haar oude beroep te kunnen doen. Vanwege haar uitkering lukte het niet om zelf de opleiding te financieren. Dat hebben wij nu gedaan, zodat ze deze zorg niet meer heeft en zich kan gaan richten op herstel en op een nieuwe toekomst.

Voor Jeanette en haar gezin kochten we een prachtige piano.

Want Jeanette wilde heel graag een nare tijd verwerken, samen met haar gezin, met behulp van het maken van muziek.

Eind december kwamen we in actie voor de kinderen in het Prinses Máxima Centrum.

We hebben ook toegezegd vaker iets te willen doen voor de kinderen die daar moeten verblijven.

Naast alle zichtbare wensen, hebben we afgelopen jaar ook weer veel mensen ‘achter de schermen’ ondersteund. Deze verhalen vind je niet terug op de site, omdat het geen wensen zijn maar vooral, omdat ze te persoonlijk zijn. Maar het is misschien wel één van onze belangrijkste taken, er zijn op het moment dat het ertoe doet.