Zanglessen voor Harry

No Guts No Glory

Mijn naam is Harry Verbunt en ben in december 60 jaar geworden. Ik ben getrouwd en wij hebben twee kinderen. Een zoon van 28 jaar en een dochter van 26 jaar. Op 27 mei 2021 kreeg ik de diagnose slokdarmkanker. Ik was 57 jaar, zeer fit en stond volop in het leven. Zowel zakelijk als privé ging alles prima. Tot dit moment. Ik had de weken voorafgaand aan de diagnose problemen met slikken en na doorverwijzing via de huisarts naar een MDL specialist, dacht ik met een drankje of pilletje het wel op te lossen. 

Helaas was het veel ernstiger. Na de diagnose was in eerste instantie de conclusie dat het curatief was. 
Dat zou betekenen dat het te genezen zou zijn. 
Erg hoopvol dus. Vanaf juli 2021 begon ik aan bestraling met ondersteuning van een chemokuur. Nadat dit was afgerond wilde ze voor de zekerheid nog een operatie om de mogelijk laatste restanten te verwijderen. Dit betekende dat er tweederde van de slokdarm en tweederde van de maag verwijderd zou worden. Dit is vervolgens in oktober 2022 gebeurd. Daarna kon ik gaan herstellen en dat verliep zeer goed. Ook met name door mijn goede fysieke conditie voordat ik slokdarmkanker had.

In maart 2022 ging ik met vrienden eten en daar bleef een stukje buikspek hangen in de slokdarm. Dit was zo serieus dat de dag erna nog steeds geen voedsel of iets vloeibaars er doorheen kon. Meteen het ziekenhuis gebeld en de volgende dag kon ik terecht om te laten dilateren. Daarbij verwijderen ze het voedsel en rekken ze meteen de slokdarm iets op zodat voedsel makkelijker kan passeren. Voor de zekerheid hebben ze toen ook een CT scan genomen. 

Deze CT scan bracht aan het licht dat mijn slokdarmkanker was uitgezaaid. Uitgezaaide slokdarmkanker is meteen fase 4 en ongeneeslijk. Uiteindelijk ben ik via een second opinion van professor Bob Pinedo in een klinische studie van het AVL in Amsterdam beland. De studie volg ik nog steeds en heeft als resultaat dat er sinds september 2022 geen tumoren meer zichtbaar zijn op de CT scans.

Aangezien het nu relatief goed gaat met mij heb ik besloten om dingen te doen die mij energie geven. Eén daarvan is meer te gaan doen met mijn stem. Ik heb nooit iets professioneel gedaan maar vind het gewoon leuk. Via No Guts No Glory heb ik nu de kans om zangles te volgen waarbij zij dit voor mij hebben geregeld. 
Op zaterdag 15 juni 2024 heb ik mijn eerste proefles gehad van Barbara van den Eerenbeemt en ik vond het echt super leuk. 
Zingen geeft veel ontspanning en vereist dat je je focus op je ademhaling en stem moet leggen. Een prima manier om niet met de ziekte bezig te zijn, maar juist bezig zijn met iets wat veel ontspanning geeft. Na deze proefles gaan Barbara en ik na de zomer verder. Ik kijk er echt naar uit om dit verder op te gaan pakken. Heel veel dank aan No Guts No Glory voor het regelen en organiseren van de zanglessen.

Heel erg graag gedaan Harry!
We hopen dat het je heel veel mag gaan brengen.

Help jij mee om muzikale wensen uit te laten komen?
Dank je wel, ook namens onze begunstigden.