Frank naar AC/DC!

‘Ik ben Frank Peterse, 45 jaar en woonachtig in Zevenaar met mijn vrouw en 3 kinderen van 6, 8 en 12 jaar. Ik was werkzaam bij ondernemersvereniging Evofenedex, maar door mijn ziekte ben ik helaas niet meer aan het werk. 

In december 2022 ben ik gediagnosticeerd met uitgezaaide longkanker die niet te genezen is. Het type longkanker dat ik heb komt voornamelijk voor bij niet-rokers en ook ik ben een niet-roker. In mijn tienerjaren heb ik wel gerookt maar daar ben ik vrij snel mee gestopt. Nadat mijn type kanker bekend werd, kreeg ik een zeer innovatief medicijn dat erg goed werkte. Maar na deze zeer positieve reactie nam na 4 maanden de kanker alweer toe. 

Het bleek vervolgens dat ik ook een zogenaamde “commutatie” had. 
Ongeveer 50% van alle patiënten met mijn type longkanker heeft dat en het maakt de prognose beduidend slechter. Toen ben ik direct aan de chemo- en immunotherapie gegaan maar die sloegen beide niet aan, waarna mij werd verteld dat de kans klein was dat ik er over 1 jaar nog zou zijn. 
Nadat ik vervolgens vanaf juli 2023 weer terug ging naar de eerder goed werkende medicatie (ik moest stoppen van de immunotherapie), werkte die wederom heel goed. 
Ook ben ik toen zeer strikt op mijn voeding gaan letten waardoor de combinatie met de medicatie zelfs een stabiel beeld liet zien op de CT scan in februari 2024. 
Helaas is daarna de kanker ineens weer sterk gaan groeien en ben ik nu met een nieuwe chemokuur bezig. Hopelijk werkt dat zodat ik wat tijd koop. 
Er is namelijk een nieuw medicijn (de opvolger van mijn huidige medicijn) maar die ligt nog ter goedkeuring bij de EU. Ik hoop zeer dat ik de tijd tot de goedkeuring kan overbruggen…

In mijn tiener jaren was ik een liefhebber van hardrock, metal en hardcore. Ik bezocht concerten en festivals en de passie voor deze muziek is nooit weggegaan. Nog altijd zijn er momenten dat ik de oude klassiekers nog eens hard aanzet in de auto of thuis. 
Zo ook met AC/DC. 
Heerlijk eenvoudige en zeer catchy riffs maken deze band geweldig. 
In 2009 was ik ook bij hun concert maar toen uiteraard nog in gezonde conditie. 

Toen bekend werd dat AC/DC weer in Nederland kwam na het uitbrengen van Power Up, benaderde Michel Bloem, een zeer goede vriend waarmee ik vroeger naar die concerten en festivals ging, mij om weer te gaan. 
Het concert was alleen allang uitverkocht, maar gezien mijn ziekte werd hij geattendeerd op No Guts No Glory en heeft hij de wens ingediend. Liever kom ik natuurlijk helemaal niet in aanmerking, maar het is wel heel bijzonder dat dit soort muzikale belevenissen mogelijk gemaakt worden voor (ongeneeslijk) zieke mensen met kanker. En tja, daar ben ik er helaas ook 1 van. 

Laat Angus de Arena maar weer eens flink rocken!

Mede met dank aan MOJO hebben we toch nog mooie kaarten voor dit concert kunnen kopen.
Het is je keihard gegund Frank en onwijs veel plezier gewenst!

Wil je ons steunen?
Dank je wel, ook namens onze begunstigden.