Zanglessen voor Jegor

Nadat ik eigenlijk toevallig met stichting NGNG in aanraking ben gekomen, kreeg ik zanglessen aangeboden. Er ging een wereld voor mij open, mijn creatieve kant van mijn hersenen werd geprikkeld en ik kon na een aantal lessen los gaan. Tijdens deze periode is toevalligerwijs het tv programma “Over mijn lijk” op mijn pad gekomen. 
Ik had zoveel plezier in het zingen dat ze mijn derde les hebben gefilmd. Heel Nederland kon toen zien hoe ik vol enthousiasme probeerde te leren zingen. Niet mooi qua zang maar daar ging het niet helemaal niet om.

Het ging om het feit dat we als mensen veel vaker uit onze comfort zone moeten komen. We moeten leren dingen te doen waar wij juist bang voor zijn. Specifiek daar zit de groei als mens. In eerste instantie was ik zelf bang om zanglessen te nemen. Ik moest over mijn angst heen om überhaupt te leren zingen met een zanglerares erbij. Later kwam ‘Over mijn lijk’ aankloppen en wilden ze toch een zangles filmen. 
Van nooit te hebben gezongen naar opeens moeten zingen voor 2 miljoen mensen op tv was een grote stap. Zeker een grote stap omdat ik wist dat ik niet veel talent er voor had en het niet mooi klonk. Maar toch deed ik het, ik zette de stap en ging vol overgave zingen.

En wat heeft het volgens mij veel opgeleverd. Via Instagram berichten begreep ik dat mensen realiseerden dat het gaat om de intentie , de reis ergens naar toe en niet de uitkomst. Het los durven laten van de uitkomst en te genieten van de reis zelf is wat ik mensen heb probeer mee te geven. 
Wat maakt mij het nou uit dat ik niet mooi zing?! 
En dat moet voor iedereen gelden: just do it! 
Dit kan naar zoveel gebieden in het leven worden meegenomen. 

Ik hoop dat ik dit als jong volwassene met een ongeneeslijke vorm van kanker heb laten zien. Laat je niet weerhouden door schaamte of de verwachtingen van mensen. 
Leef! 
Nu het nog kan. 
Dit leven is echt veel te kort …. 
Wat maakt jou nou die mening van iemand anders uit? 
De mening van iemand die ook ooit overlijdt. 
We weten nooit wanneer onze gouden jaren zijn in het leven, misschien wel nu….

Ik heb in een jaar mooie vorderingen gemaakt met het zingen. Sinds de geboorte van mijn zoon in november 2023 ben ik gestopt met lessen. Eigenlijk wel zonde. Misschien toch iets om weer op te pakken?
Jegor

Lieve Jegor, we vinden het ontzettend fijn dat de zanglessen jou zoveel hebben gebracht!

Wil jij ook zang- of muzieklessen?
Voor mensen met kanker of herstellende van kanker, maar ook voor mantelzorgers van mensen met kanker regelen wij een instrument en een vakdocent bij jou in de buurt. Voel je vrij om contact op te nemen om te praten over de mogelijkheden via info@stichtingngng.nl.

Wil je bijdragen aan deze muzikale wensen?
Heel fijn, dank je wel.

Het maakt echt verschil