De wens van tweeling Renate en Nikki

Gedeelde smart is halve smart, zo gaat het gezegde. Of dit ook opgaat voor de diagnose kanker is een tweede…

Renate en Nikki zijn een tweeling uit Gouda en in augustus 2019 krijgt Renate na het voelen van een knobbeltje in haar borst de diagnose borstkanker. Daarna gaat het snel: onderzoeken, 16x chemotherapie, mastectomie, bestralen, hormoontherapie en weer herstellen voor de reconstructie operatie. Helaas ging het reconstructie gedeelte gepaard met een aantal flinke missers, zoals een gescheurde tissue expander en een veel te hoog geplaatste prothese die voor veel ongemak, pijn en verdriet zorgden. Er is door Renate daarom uiteindelijk voor een diep LAP reconstructie gekozen (hierbij wordt van een gedeelte van de buik een borst gemaakt) waarvoor ze op een lange wachtlijst kwam te staan.

Intussen liet Nikki na de diagnose van haar zus zichzelf ook onderzoeken en kreeg tot haar schok ook de diagnose borstkanker. Ook bij haar wordt de vaart er gelijk ingezet en ondanks dat de chemo haar bespaard blijft, is het een pittig traject. Bij Nikki wordt een borstsparende operatie uitgevoerd en volgt na het herstellen een bestralings traject.

Gelukkig zijn beide dames veerkrachtig en vinden veel steun bij elkaar. Covid 19 zorgde voor langere wachtlijsten, maar in mei 2023 is er eindelijk ruimte voor Renate om de diep LAP te laten uitvoeren. Tijdens deze langdurige operatie wordt er door een oplettende operateur een klier waargenomen die verdacht lijkt. Na kweek blijkt dit inderdaad carcinoom weefsel te bevatten en een pet-scan wordt twee weken later uitgevoerd. Daarna volgt de tweede kanker diagnose, maar nu eentje die de moed bijna laat zakken: stadium 4 uitgezaaide borstkanker, met activiteit in het ruggenmerg, heiligbeen en dijbeen. Alsof dit nog niet genoeg was volgt hierna een waar horrorscenario, in het kort: de buikwond blijkt necrotisch en na meerdere spoedoperaties en twee mislukte huidtransplantaties loopt ze uiteindelijk maanden met een open buikwond die vanzelf moet dichtgroeien en waarvoor ze twee keer per dag wondverzorging krijgt. Als klap op de vuurpijl blijkt ze ook nog een scheur in haar schaambeen te hebben waardoor lopen moeilijk is en ze een periode gebruik maakt van een rolstoel.

Na een aantal jaar van kanker als terugkerend onderwerp hoopte iedereen dat de rest van 2023 zich koest zou gaan houden. Maar op de valreep gooide december nog even roet in het eten, nadat Nikki tijdens haar jaarlijkse routine mammografie toch ook weer de diagnose borstkanker kreeg. Dit keer zat het in haar andere borst en bleken het meerdere tumoren te zijn. Nikki heeft deze keer wijselijk gekozen voor een mastectomie en is momenteel aan het herstellen. Ook zij zal in de nabije toekomst gaan voor een diep LAP.

Dit alles is geschreven als een samenvatting, de echte verhalen zijn boek waardig en hebben details waar eenieder van achterover zou slaan. Maar daar ligt niet de focus van deze twee taaie dames, positiviteit en kijken naar de toekomst is waar de kracht ligt. En de soundtrack die altijd aanwezig is geweest sinds dat ze twee heel jonge meisjes waren, is Fleetwood Mac, en Stevie Nicks in het bijzonder! Om de tweeling even in het zonnetje te zetten voor hun kracht om dit alles te ondergaan en hun connectie middels muziek te benadrukken is No Guts No Glory door de partner van Renate benaderd om dit voor hen te faciliteren. Met als gevolg dat door de inzet van iedereen bij No Guts No Glory ze Stevie Nicks live zullen gaan zien in de Ziggo Dome. Daar kunnen ze dan samen keihard genieten van hun heldin, veel te hard meezingen, om daarna te kunnen gaan nagenieten in hun naburige hotel!!!

Mega-grote dank aan No Guts No Glory voor de geweldige inzet om deze onvergetelijke avond te kunnen verwezenlijken! Raoul.

We hebben kaarten met hele mooie plekken gekocht voor de show van Stevie Nicks en het hotel dat het meest dicht bij de Ziggo ligt geboekt. Zodat ze al hun energie hopelijk enkel nodig gaan hebben om zo hard mogelijk mee te zingen en vooral, samen ontzettend te gaan genieten van hun lievelingsmuziek!

Wil jij ons steunen, zodat we muzikale wensen uit kunnen laten blijven komen?
Dank je wel, ook namens onze begunstigden.