Muziek in het ziekenhuis met Velvet Vox

Stichting No Guts No Glory is samen met het Radboudumc gestart om complementaire zorg te bieden aan oncologische patiënten en hun naasten door muziek naar het ziekenhuis te brengen. Dit kan zorgen voor afleiding, ontspanning, verbinding, stressverlaging en pijnstilling. Uit onderzoek blijkt dat door het luisteren en beleven van muziek, dit ontspanning en comfort kan bieden.

Maandelijks organiseren we een akoestisch optreden op de afdeling Medische Oncologie. Dit is voor alle oncologische patiënten die naar het ziekenhuis komen voor dagbehandelingen en voor hen die op de afdeling zijn opgenomen. Ook vrienden en familie zijn welkom, zodat er samen genoten kan worden van muziek. En uiteraard ook voor het zorgpersoneel, deze harde werkers verdienen wat ontspanning.

Afgelopen woensdag waren we er weer en ditmaal kwam Velvet Vox samen met gitarist Mart Tahapary optreden .
En het was ronduit magisch.

Meer dan een uur hebben deze bijzondere dames gezongen, gepraat over muziek en het plezier dat zij hebben met zingen, overgebracht op iedereen die aanwezig was.
Van patiënten kregen we terug hoe fijn ze het vonden om ‘gewoon’ zomaar even live muziek te kunnen beleven, en dat ze daardoor even niet met ziek zijn bezig waren.
Uit het hoofd en in het hart.
Kippenvel, tranen van ontroering maar er is ook veel gelachen en vooral, genoten.
Heel fijn!

Het is heel waardevol om muziek naar het ziekenhuis te brengen omdat we elke keer mogen zien, horen én voelen hoeveel verschil het maakt.
We hopen dat jullie ons willen steunen, zodat we dit kunnen blijven doen.
Dank je wel.