Gina’s wens

Hallo, mijn naam is Gina Makken (60 jaar). Gelukkig getrouwd en heb 2 bonuszonen en 2 rescue hondjes.
Dit is mijn verhaal. In 2016 kreeg ik de diagnose DCIS (ductaal carcinoma in situ). Dat is een aandoening van de melkgangen in de borst. In de melkgangen in mijn linkerborst werden afwijkende cellen gevonden.
Deze hadden zich kunnen ontwikkelen tot borstkanker. Ben toen geopereerd en daarna een aantal bestralingen gehad. Mag me gelukkig prijzen dat het qua borst hierbij bleef.
We maken een sprong in de tijd, we zijn nu in 2022. Dat was een medisch rampjaar. De eerste maanden was ik uitgeschakeld door een zware hernia. Ben in Duitsland daaraan geopereerd. En met de kennis van nu, is de hernia een geluk bij een ongeluk gebleken. Door het vele steunen en draaien op mijn ellebogen ontwikkelde zich aan mijn linkerelleboog een bloeduitstorting, tenminste dat dacht ik. 
Het vreemde was dat de huid van de elleboog niet wilde genezen. Mijn intuïtie zei dat er iets niet klopte.
Mijn gevoel uitgesproken bij de huisarts en zij stuurde me door naar de orthopeed. Wat ik mij nog heel goed herinner van het consult bij de orthopeed waren de eerste 2 vragen die hij mij stelde. 
Hij vroeg: “Heb je borstkanker gehad?”. “Nee, wel DCIS”. “Ben je bestraald?”. “Ja”. Ik begreep totaal niet waarom de orthopeed dit vroeg. Ik kwam per slot van rekening voor mijn elleboog.
De orthopeed vertrouwde het niet en stuurde me door naar de dermatoloog. 
Hij keek, en keek. En hoe langer hij keek hoe onzekerder ik werd. De verkleuring, en het feit dat mijn huid nog steeds niet aan elkaar was gegroeid was voor hem de reden om een biopsie te doen. 
De kans dat het het soort kanker was waar aan hij dacht, achtte hij niet groot, omdat het niet veel voorkomt in Nederland.
De week van de waarheid brak aan. Donderdag zou de dermatoloog mij bellen met de uitslag. Het aftellen was begonnen. Echter, ik kreeg op dinsdag al een telefoontje van de dermatoloog. Mijn hart zat in mijn keel. Hij had geen goed nieuws en hij stuurde me door naar het Radboudmc. 
In één klap werd de grond
onder mijn voeten weggeslagen. Ga ik dit overleven?
De onderzoeken volgden elkaar snel op en na een paar weken was de officiële uitslag binnen. Diagnose: angiosarcoom. Een angiosarcoom is een zeldzame kwaadaardige weke delen tumor die ontstaat in de cellen van bloedvaten of lymfevaten. 
Overlevingskansen variëren per persoon en is afhankelijk van allerlei factoren. 
Over het algemeen niet rooskleurig.
Na mijn operatie in oktober 2022 was het tijd voor herstel. Veel tijd om op social media rond te struinen.
En wie kwam ik daar tegen? 
Nika van Stiphout, een multi getalenteerd muzikaal duizendpootje. Bij Nika
had ik jaren daarvoor al eens zanglessen gevolgd. Nu zag ik dat zij voor No Guts No Glory een speciaal traject voor mensen met kanker, of herstellende van kanker begeleidde. 
Heb meteen contact gezocht en in 2023 begonnen aan de cursus Sing Your Song. 
Tijdens de cursus veel geleerd, onder andere hoe je zelf een lied schrijft. En de ultieme uitdaging; je lied ten uitvoer brengen.
Mijn lied (My Song) zong ik in eerste instantie op een melodie van Chef’Special. 
Samen met Nika een eigen melodielijn gecomponeerd en toen was het af. My Song was klaar. Wat doe je er mee? Al weken daarvoor samen met mijn medecursist Connie het wilde plan opgepakt om een benefietconcert te organiseren en daar alle zelfgeschreven liedjes die tijdens de cursussen zijn gemaakt te laten horen. 
Alleen, of met een bekende Nederlandse artiest/band. Redelijk ambitieus. Mijn wens is ontstaan naar aanleiding van het benefietconcert idee. Hoe gaaf zou het zijn als ik eerst mijn eigen lied met eigen melodielijn zou mogen opnemen? 
Die wens heb ik ingestuurd en vandaag gaat die wens in vervulling. Samen met Nika van
Stiphout ga ik naar een professionele studio en gaan we My Song opnemen. 
Dank NGNG, en dank Nika dat je me het hele traject hebt begeleid en ondersteund.
Gina

We hebben studio Super Nova geboekt met dank aan eigenaar Bob de Wit voor zijn flexibiliteit en meedenken.
Heel tof dat Gina eerst onze cursus heeft gevolgd, en nu vandaag in de studio staat om haar eigen nummer op te nemen.
Veel plezier Gina!

Dankzij donateurs kunnen wij muzikale wensen uit laten komen, dus dank je wel!