Cécile’s wens

Ik ben Cécile, in juni word ik 50! In mei ben ik 25 jaar getrouwd met Laurens met wie ik sinds oktober 1990 samen ben, en we hebben twee geweldige dochters. Benthe van 22 en Myrthe van 18, onze grootste trots! 

In juli 2015 kreeg ik de diagnose borstkanker, er volgde een zware periode voor ons hele gezin. Operatie, chemo’s en bestralingen stonden op de planning en daarna nog hormoontherapie en de eierstokken laten verwijderen, maar alles voor het goede doel!

Dat leek allemaal geslaagd en in maart 2016 was ik klaar met alle behandelingen, ik pakte mijn leven weer op voor zover dit lukte want de welbekende naweeën waren er zeker ook. Sinds mijn 19e heb ik diabetes type 1 wat het soms extra lastig maakt in de combinatie met alle kankerbehandelingen.

Toen werd het april 2021, en kreeg ik zonder voortekenen een epileptische aanval. In het ziekenhuis bleek dat dit kwam door een uitzaaiing in de hersenen. Ook bleek ik uitzaaiingen te hebben in mijn longen, botten en later ook lever. Dan ben je ineens ongeneeslijk ziek, en word je palliatief behandeld en heeft de toekomst een andere betekenis want die is ineens een stuk beperkter. 

Het is dan echt: Pluk de dag.

Er volgde een hersenoperatie en ik werd nog na bestraald, daarna weer chemo’s gehad en andere hormoontherapie met doelgerichte therapie, en was het weer even stabiel. Helaas bleek afgelopen april 2023 weer groei in de hersenen te zijn en ben ik opnieuw geopereerd. Bestralen hielden ze achter de hand, maar deze laatste optie voor daar is afgelopen september toch ingezet moeten worden omdat er helaas weer groei was. Ook was er een nieuwe uitzaaiing in de lever waardoor ik ben geswitcht van medicatie, hopelijk doet deze goed zijn best.

Laurens is mijn grote steun in dit hele gebeuren en gaat altijd mee naar alle afspraken, terwijl het voor hem ook heel moeilijk is net als voor mijn lieve meiden. Afgelopen oudejaarsavond waren we samen naar de Edwin Evers Band aan het kijken op tv en al deze nummers brachten ons terug naar onze verkeringstijd. Wat zou het leuk zijn om daar samen naar toe te kunnen gaan dacht ik, ook om Laurens even in het zonnetje te zetten. 

En daarom heb ik Stichting No Guts No Glory benaderd. Ik kreeg al heel snel een reactie en we mogen samen op 25 mei naar de Edwin Evers Band in Mariahout naar de 80-90’s tour. Even terug de tijd in naar hoe ons leven samen begon en we niet wisten wat er allemaal nog op ons pad zou komen! 

Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan.
Liefs Cécile

Heel erg graag gedaan lieve Cécile!
Mede met dank aan Caroline en Maaike van Call My Agent, wensen we jullie een prachtige muzikale avond, vol met fijne herinneringen.

Wil je ons steunen?
Heel fijn dank je wel!