Monique naar Oerol

Ik ben Monique, 55 jaar, getrouwd met Marc en heb twee kinderen van 24 en 21 jaar. Bijna 4 jaar geleden ben ik voor het eerst gediagnosticeerd met eierstokkanker. Na 6 chemo’s en een complete debulking (buikoperatie) was er een reële kans dat de kanker misschien toch niet terug zou komen. 
Helaas ontstonden er na 2,5 jaar opnieuw klachten en werd uiteindelijk in februari 2023 vastgesteld dat de kanker terug is en dat ik dus palliatief ben. 
Tja, dan stort je wereld wel even in. 

Na de eerste chemo leek het helemaal mis te gaan en ben ik door het oog van de naald gekropen. Ik kreeg een darmafsluiting en moest daaraan geopereerd worden. Of ze hiermee het probleem opgelost hebben, kon niemand mij vertellen. Maar daardoor heb ik afgelopen zomer wel heel erg genoten van de extra tijd, waar ik enorm dankbaar voor ben. Na de zesde chemo kreeg ik PARP-remmers (onderhoudskuur), maar na 7 weken bleek deze niet aan te slaan. Dus startte ik in november met mijn laatste (officiële) kuur. Deze wekelijkse kuur krijg ik zolang het werkt. Op dit moment lijkt deze goed aan te slaan: begin januari bleek namelijk dat mijn tumormarker fors gedaald is. Het beste nieuws in een jaar tijd. Al realiseer ik me ook dat het volgende maand weer anders kan zijn, dus het blijft spannend. 

Voor zowel mijn man als mij is muziek een belangrijk onderdeel in ons leven, maar helaas loopt onze muzieksmaak ver uiteen. Theater loopt als een rode draad door ons leven en het grappige is dat we elkaar in theater vaak weer vinden in de muziek. We willen heel graag nog een keer samen naar het Oerol Festival op Terschelling. 

Ondanks dat het programma nog niet bekend is, verwacht ik dat er weer mooie pareltjes van voorstellingen (waar muziek vaak een belangrijke drager is) geprogrammeerd zullen worden. Op Oerol zijn wij twintig jaar voor het eerst en voor het laatst geweest; wat nog altijd een geweldige herinnering is. Nu ik ongeneeslijk ziek ben, heb ik (na een zetje van een lotgenoot) stichting NGNG aangeschreven. We kijken er naar uit om dit nog één samen te mogen beleven en te genieten van muziek en theater. In theater weten ze als geen ander dat muziek de taal van alle werelden is. 

Superfijn dat NGNG alles heeft weten te regelen. Wij kijken er nu al naar uit! Dank je wel Stichting NGNG en alle donateurs! 

Veel liefs, 
Monique en Marc

We hebben met liefde alles geregeld om het zo comfortabel mogelijk te maken, met 2x een overnachting, de veerboot overtocht, festivalbandjes, en we zorgen voor eventuele medische hulpmiddelen ter plaatse.

We hopen dat jullie laatste keer Oerol, de allermooiste mag gaan worden <3

Wil je ons steunen?
Heel fijn dank je wel!