Olivia’s wens

Hoi! Mijn naam is Olivia en ik ben 20 jaar oud. Eind 2021, toen ik 18 jaar oud was en in de bloei van mijn leven zat, kreeg ik de diagnose Hodgkin. Ik was toen net begonnen met studeren in een nieuwe stad en verheugde me al heel erg op mijn studententijd, maar vanaf het moment van de diagnose stond het leven voor mij in één klap stil. Het was het begin van een periode met veel onzekerheid, ziek zijn van de chemo’s en ook veel frustratie, want terwijl leeftijdsgenoten grote stappen maakten in het leven, kon ik me op dat moment alleen richten op het beter worden. 

Gelukkig kon ik tijdens mijn ziekteperiode wel bijna altijd positief blijven en vooruit kijken. Ik ben ook veel bewuster gaan leven, want wanneer je diepe dalen hebt meegemaakt, weet je de hoogtepunten nog meer te waarderen. Ik had hele lieve mensen om mij heen met wie ik veel momenten beleefd heb waarin even kon vergeten dat ik ziek was, bijvoorbeeld als ik met vrienden naar de club of een concert kon gaan, maar ook mijn bijbaantje heeft in die periode veel voor mij betekend, ook al kon ik maar weinig werken. 

Op de dagen vlak na de chemo’s voelde ik me vaak te beroerd om echt wat te kunnen doen, dus op zulke momenten was ik altijd op zoek naar afleiding. Ik heb toen veel naar muziek geluisterd om op die manier mijn hoofd te kunnen legen, of juist herkenning te vinden in de songteksten. Ik merkte dat muziek een grote invloed had op mijn gevoel, en of ik nou blij of juist verdrietig was, het hielp me altijd om dichter bij mijn emoties te komen. 

Een andere afleidingsmethode was het kijken van films, maar ze moesten niet te ingewikkeld zijn, want dat kon mijn hoofd vaak niet aan 😉 Zo verbind ik de Twilight films heel erg aan mijn behandelperiode, omdat ik tijdens een ziekenhuisopname een keer de hele reeks gekeken heb waarbij ook de verpleegkundigen soms gezellig een stukje meekeken 🙂 Muziek en films hebben mij mentaal dus echt door deze moeilijke tijd geholpen.

Inmiddels ben ik alweer een jaar in remissie en heb ik het (studenten)leven weer helemaal opgepakt! Ik denk nog wel regelmatig terug aan mijn ziekteperiode, want ruim een jaar vol chemo’s, immuuntherapie en bestralingen heeft een grote impact op mij gehad en natuurlijk ook op de mensen om mij heen. Ik wilde daarom ook graag twee lieve vriendinnen van mij bedanken voor de steun en liefde van de afgelopen tijd, want dat betekende voor mij zo veel! Toen ik een tijd geleden via een lotgenootje over stichting NGNG hoorde, leek dit mij de perfecte weg hiervoor. Binnenkort is er namelijk een ’Twilight in Concert’, en aangezien wel alle drie stiekem hele grote Twilight fans zijn (vooral van Edward Cullen 😉 leek het me geweldig om hier met z’n drieën naartoe te gaan. Al snel kwam ik in contact met NGNG, die het allemaal in no time voor ons geregeld hebben! 

Ik kijk er al heel erg naar uit om mijn vriendinnen te verrassen en samen een hele leuke avond te beleven!’

We hebben de beste kaarten aangeschaft voor Olivia en haar vriendinnen en wensen hen ontzettend veel plezier toe!

Steun je ons?
Heel fijn!