Stephanie naar Wende!

Ik ben Stephanie geboren in 1974, getrouwd met de liefste, grappigste en leukste man die ik mij maar kan voorstellen en al verliefd sinds 1990! Ik heb twee mooie meiden, Lola (2004) en Juno (2010). En een super leuke hond Streep! 

Op vrijdag de 13e (augustus 2021) kreeg ik de diagnose hormoongevoelige borstkanker in mijn linkerborst. Daar zaten drie tumoren. Ook had ik uitzaaiingen in mijn lymfeklieren (zeven stuks) in mijn oksel. Na een maand onderzoeken, scans e.d. werd ik precies een maand later op 13 september geopereerd. Mijn linkerborst is geamputeerd en tijdens die operatie zijn direct al mijn lymfeklieren in mijn oksel verwijderd (okselkliertoilet).  
Er was geen tijd om even adem te halen want twee weken later kreeg ik alweer mijn eerste chemokuur. In 24 weken kreeg ik 16 chemokuren. En moest weer door voor 15 stuks bestralingen. Op 10 mei 2022 zijn ook mijn eierstokken verwijderd. Daar waren eerder onrustige cellen gevonden. Gelukkig zijn deze later schoon verklaard.  
Begin mei 2022 ben ik begonnen met een pittige anti-hormoontherapie voor minimaal 7 jaar. Oh ja en dan als laatste een reconstructie van mijn borst.  
Op 11 april 2023 heb ik een borstreconstructie gehad. Van mijn rugspier hebben ze een nieuwe borst gemaakt met een tissue-expander. Maar ik ben nog niet klaar want ik mag 16 januari a.s. voor de 4e keer onder het mes voor de definitieve prothese!  

Het leven na kanker is zwaar. De angst, de pijn, de vermoeidheid, het uiterlijk maar ook zeker het mentale stukje. Het herstel en m’n nieuwe balans vinden ervaar ik als een heel heftig proces, het kost zoveel tijd. Maar gelukkig is er muziek! Deze is er altijd voor ons. Wij genieten al jaren samen van concerten en festivals (Lola heet ook zo omdat ik op Lowlands zwanger bleek).  
Nu wij door deze heftige tijd gaan, komen veel nummers nog meer binnen dan voorheen en staan wij gewoon opeens te janken, voor het podium, in de auto, in de keuken of op de bank.  

Zo kwam het concert van Wende (Lowlands 2023, tv en YouTube), bizar bij mij binnen. Ik heb dit concert al een paar keer bekeken! Van tranen met tuiten tot kippenvel op plekken waar ik nog nooit kippenvel heb gehad. Naast Wende haar eerdere albums is haar nieuwe album ‘Sterrenlopen’ zo bijzonder, mooi en intens. Haar energie is echt geweldig en ik haal er veel troost uit.  

Vandaag (11 januari 2024 – jaarlijkse controle) kreeg ik te horen dat ik weer voor een jaar weg mag blijven want alles zag er goed uit! BIZAR, IK BEN ZO BLIJ NU!!  
En hoe tof is het dan, dat ik ook vandaag een mooi berichtje van NGNG kreeg dat ik samen met mijn man in ons eigen Rotterdam naar Motel Mozaïque (Momo Festival) mag in april, waar Wende op zal treden! Voor nu eerst de operatie en het herstel daarvan. Maar dan staan wij met een hele grote glimlach vooraan om samen Wende live te mogen ervaren.

Liefs, Stephanie

Lieve Stephanie, wat een prachtig nieuws kreeg je gisteren.
We wensen je veel succes met de operatie volgende week en ook veel voorpret omdat jullie Wende live gaan beleven!

Wil je ons steunen?
Heel fijn, dank je wel!