Lieke’s wens

Mijn naam is Lieke, en ik heb drie fantastische zoons en geweldige schoondochters. Als advocaat heb ik jarenlang mooi werk gedaan. En toen plots was daar ruim vijf jaar geleden borstkanker. Een behandeling heeft plaatsgevonden, met amputatie en al. Helaas, drie jaar geleden bleek dat er uitzaaiingen waren, dat zet de wereld dan op zijn kop, je wordt niet meer beter, alleen wanneer dat echte zwaard van Damocles valt, dat blijft de vraag. 
Iedere drie maanden is dat toch weer spannend. Op mijn manier “ontken” ik al vijf jaar dat ik ziek ben, en probeer ik alles uit het leven te halen, voor zover dat in mijn mogelijkheden ligt. 
De tijd die ik heb, wil ik zo goed mogelijk gebruiken. 
Dingen ondernemen waar ik blij van word, werkt voor mij als de beste pijnstiller.

Als ik thuis ben of als ik op pad ben, is er altijd muziek aan. Als ik soms somber ben, dan sleept muziek mij daar doorheen. Voor mij is het luisteren naar muziek dus heel belangrijk, via muziek kom ik ook gemakkelijker bij mijn gevoel.

Via de Stichting NGNG, waarmee ik in contact ben gekomen via een sportmaatje van de oncologische fysiotherapie club, mag ik een wens laten vervullen, waarin de muzikale belevenis leidend is. Nu ben ik een groot fan van André Rieu, al ben ik nog nooit bij een optreden van hem geweest, maar op tv kijk ik er altijd graag naar. De tranen komen dan vaak tevoorschijn. Er zit zoveel gevoel in, ik geniet er intens van. Ook van de saamhorigheid en de vreugde die er vanaf straalt. Mijn moeder was ook al helemaal weg van André Rieu, zij zat gekluisterd aan de tv te luisteren en te kijken. Doordat mijn ouders van zijn muziek hielden, en mijn moeder Limburgse was, voel ik me wel aan André Rieu verbonden. En nu mag ik, dankzij de Stichting NGNG, naar een concert want het is de Stichting gelukt een kaartje voor een aankomend zomer concert te bemachtigen! 

Ik kan niet wachten. Geweldig. En ik mag iemand meenemen. Ik heb gelukkig een heel lieve vriendengroep, waar ik altijd op kan rekenen. Van deze vriendengroep gaat Thea mee. Zij is, behalve dat ze een heel goede vriendin is, ook een grote steun als “mantelzorger”. Zij helpt mij met praktische zaken, een kerstboom kopen en opzetten, zware dingen sjouwen, mijn dieren verzorgen als ik dat tijdelijk niet kan. Sparren over beslissingen. Ik verheug me er enorm op samen naar het concert te gaan.

En hoe lief, Imke, van de Stichting NGNG, geeft aan, dat mocht ik tegen die tijd een slechtere conditie hebben, en problemen hebben met vervoer, dan wordt geregeld dat ik met een ambulance kan gaan. Maar……. ik ga er absoluut van uit dat ik dat in de zomer nog lekker zelf kan regelen! Carpe diem, en proost op het leven!

Wat ik nog kwijt wil, lof voor de Stichting NGNG, voor Imke, ze denkt mee, en zet alles op alles om iets mogelijk te maken, helemaal zoals dat passend is. Lief en helpend, en snel en communicatief, oh zo prettig. Dank jullie wel

We gaan ervoor zorgen dat Lieke een prachtige muzikale avond gaat krijgen!

Wil je ons steunen?
Heel fijn, dank je wel!