Roze cross voor Suus

‘Ik ben Suus, 31 jaar en hoorde in november 2022 dat ik borstkanker had. Onze dochter was toen pas 10 maanden oud. Flinke uitdaging dus voor een jong gezin. Ik heb inmiddels het behandeltraject afgerond, ben 16 chemo’s en een dubbele borstamputatie met reconstructie verder. Vooralsnog lijkt het alsof er geen uitzaaiingen zijn en ik hoefde zelfs niet bestraald te worden. Langzaam begint de rust weer terug te keren in ons gezin. 

Tijdens dit traject hebben wij ontzettend veel hulp en steun gehad van vrienden en familie om ons heen. Gedurende de chemobehandelingen kreeg ik ook een medicijn waardoor ik een paar dagen in een bijzondere bui verkeerde. De Dol-Dwaze-Dexa-Dagen..inclusief hysterische en nogal out-of-the-box ideeën. Zo had ik ook bedacht om volgend jaar naar de Zwarte Cross te gaan. Ik hunkerde naar live muziek, de samenhorigheid van een festival en gewoon weer even ‘normaal’ zijn. De oude Suus die gewoon met haar vriendinnen tot diep in de nacht dronken en dansend op stap kan. Toen ik na een paar dagen uit m’n dexa-high kwam, kwam de realiteit weer binnen. De Zwarte Cross ervaring zoals ik het bedacht was niet echt haalbaar en eerlijk gezegd was ik ook niet meer enthousiast over m’n idee om dagen in een tent op de festivalcamping te slapen.

Toen kwam ik op het idee om m’n eigen Zwarte Cross editie te organiseren, met al m’n vrienden en familie erbij. Om te vieren dat m’n kanker traject is afgelopen, dat het met een sisser is afgelopen en om iedereen te bedanken die ons gesteund heeft het afgelopen jaar. We gooien er een flinke dosis zwarte humor en luchtigheid in, daar leent het Zwarte Cross thema zich perfect voor. En er komt een spetterende liveband om ons allemaal in een dexa-high te dansen. Het is precies een jaar nadat ik de diagnose kreeg.. de cirkel is rond. We gaan het leven vieren! En dat dankzij stichting NGNG, wat een fantastische hulp en super fijn dat deze stichting er is.

Afgelopen weekend hebben we deze wens uit laten komen en Suus heeft ontzettend genoten!
Ze wilde heel graag overal ‘borsten’ terug laten komen in de aankleding, omdat ze borstkanker heeft gehad en humor voor haar heel belangrijk is.
Ze maakte zelfs een hele speciale donatiebus, zo eentje hadden wij nog niet eerder gezien 🙂

Toen ik ziek was had ik bedacht dat ik graag naar de zwarte cross wilde met mijn vriendinnen. Gewoon weer even normaal voelen, live muziek en bier drinken. Later bedacht ik me dat ik dat helemaal nog niet aankan, teveel prikkels, te vermoeid en gewoon nog te brak van de behandeling. Maar ik kreeg toen wel het idee om dan gewoon zelf een zwarte cross editie te organiseren. Stichting NGNG heeft me hier super goed bij geholpen. Ze boekten een fantastische liveband die avond en ze hebben er echt een spetterend muziekfeest van gemaakt. We hebben tot in de late uurtjes gedanst. De organisatie van de Zwarte Cross had ook nog wat aankleding en merchandise opgestuurd, waardoor de sfeer echt helemaal kloppend was. Ik heb genoten van deze avond, fijn om een jaar later zo’n evenement te hebben met alleen maar positiviteit en dankbaarheid voor de mensen om mij heen. Duizend maal dank NGNG voor deze onvergetelijke muzikale herinnering ❤️.

Wil je ons steunen?
Heel fijn, dank je wel!

Met dank aan de Major Martini’s band en Sanne en Nienke van de Feestfabriek