Video optreden Froukje in het Radboudumc

Stichting No Guts No Glory is samen met het Radboudumc gestart om complementaire zorg te bieden aan oncologische patiënten en hun naasten door muziek naar het ziekenhuis te brengen. Dit kan zorgen voor afleiding, ontspanning, verbinding, stressverlaging en pijnstilling. Uit onderzoek blijkt dat door het luisteren en beleven van muziek, dit ontspanning en comfort kan bieden.

Maandelijks organiseren we een akoestisch optreden op de afdeling Medische Oncologie. Dit is voor alle oncologische patiënten die naar het ziekenhuis komen voor dagbehandelingen en voor hen die op de afdeling zijn opgenomen. Ook vrienden en familie zijn welkom, zodat er samen genoten kan worden van muziek. En uiteraard ook voor het zorgpersoneel, deze harde werkers verdienen wat ontspanning.

Op 1 november zijn we gestart met een optreden van Froukje en het was een groot succes! Samen met haar stem en gitaar bracht ze niet alleen muziek maar ook lichtjes, ontroering, ontlading en vrolijkheid naar de afdeling.

We zijn Froukje zeer dankbaar, want haar muziek zorgde voor kracht, afleiding en troost. 

Er werd gelachen, gehuild en geknuffeld.
Omdat we hebben ervaren hoeveel verschil het maakt om muziek naar het ziekenhuis te brengen, zijn we zeer gedreven om de volgende optredens te gaan organiseren!

Wil je ons steunen?
Heel fijn, dank je wel!


Credits
Artiest: Froukje
Camera: Ilse Paulussen
Montage: Erik Carrière
Animatie: Viktor Adriaanse