Lucky Fonz III voor Geke

Na een periode van toenemende lichamelijke klachten, kwam ik afgelopen zomer in het ziekenhuis terecht. Op 1 augustus kreeg ik de diagnose ‘uitgezaaid melanoom’, met de boodschap om in de komende maanden herinneringen te gaan maken. Enorm heftig en onwerkelijk, zeker als je als moeder nog midden in het leven en in de opvoeding van je kinderen staat. Maar herinneringen maken, dat doen we volop!

Twee van mijn passies zijn schrijven en muziek. Met behulp van lieve mensen en een crowdfundingsactie heb ik in 10 weken tijd mijn wens van een eigen dichtbundel kunnen realiseren. Afgelopen zondag was de bundelpresentatie. En dankzij No Guts No Glory kwam daar één van mijn favoriete artiesten optreden: Lucky Fonz III. Samen met mijn familie, vrienden en dichtvrienden, heb ik ontzettend van zijn optreden genoten. Met zijn teksten weet hij te raken, maar ook humor en lichtheid te brengen. Dit zorgde voor een mooie balans.Onze drie kinderen (12, 14 en 18) zag ik heerlijk meezingen op ‘Zeilmeisje’.

Ook buiten het optreden om, was het ontzettend leuk om Otto (Lucky Fonz) te ontmoeten en hebben we nog met een groepje gezellig nagezeten. Meteen de dag erop startte mijn immuuntherapie. Het heeft me enorm geholpen om, in plaats van opzien tegen de therapie, te kunnen uitkijken naar deze feestelijke dag. Een dag met een gouden randje waar ik nog steeds enorm van aan het nagenieten ben. Ik ben NGNG heel dankbaar.

Een tekst die mij echt raakt, uit zijn nummer ‘Kwantumwetenschapper’:

“En je gooit gewoon geluiden
Als een wilde in het rond
En soms moet iemand huilen
En ik denk dus dat het komt
Omdat de golven van geluid
Van hetzelfde ritme zijn
Als de golven in je lichaam
Die breken op de pijn”

Lieve Geke, we zijn trots op jou dat je in zo’n korte tijd je eigen dichtbundel uit hebt kunnen brengen en dankbaar dat wij voor jou Lucky Fonz III hebben kunnen boeken.
Heel fijn dat alles zo mooi was!

Wil je ons steunen?
Heel fijn, dank je wel!

Met dank aan De Vegafabriek, Bort, Boei, Cement, Muziek Coöperatie Meppel, Allemonden, Casjan, Bartjan, uiteraard Lucky Fonz III en al onze donateurs.