WIES voor Tanja en Denne

Tanja is 41 en alleenstaande moeder van Denne (11).
Ze heeft een zeldzame en ongeneeslijke galwegkanker met uitzaaiingen.
Enkele maanden is de prognose, met palliatieve chemo enkele maanden meer, tot maximaal een jaar. Muziek is heel belangrijk voor Tanja en ze wil haar dochter deze liefde meegeven.

Daarom leek het mij een perfect idee om een nazomer festivalletje te organiseren. Samen met Denne, vrienden en familie muziekjes luisteren, genieten van de natuur, dansen, mijn laatste feestje vieren.’ 
En daar wilden wij graag bij helpen.
Samen houden ze enorm van de band WIES en wij zorgden dat afgelopen weekend haar wens uitkwam

Leef je dood!  
Dood gaan we toch, dus dan maar volle bak leven! Dat de dood zo snel om de hoek zou komen kijken, daar had ik even geen rekening mee gehouden. Ja ik had ontzettende jeuk, ja ik viel af op een dieet van snoep en gebak, ja ik vierde vast carnaval als chinees en ja ik was moe, maar toen ik na alle onderzoeken te horen kreeg galwegkanker te hebben sloeg dat toch in als een bom!  

Een paar maanden mevrouw. Serieus? Vrienden, familie en collega’s, iedereen zet zich in voor Team Tanja op zijn eigen manier. En zo kwam ik in aanraking met Imke en de stichting. Ik kende de stichting niet, maar wat zijn ze waardevol! Samen met Imke hebben we gekeken hoe we invulling aan mijn leef-je-doodfestival konden geven. Voor mij was het belangrijk dat ik samen met iedereen kon genieten van het leven zoals ik dat graag doe en ik wilde vooral dat Denne zich gedragen zou voelen in een zee van liefde en tranen. Tenslotte is het niet niets voor een 11-jarige met een moeder en vader die beiden op hun eigen manier in gevecht zijn tegen kanker.  

En zo was daar afgelopen zondag dan eindelijk het festival. En hoe! No Guts No Glory had mijn favoriete spot geregeld. Een idyllisch plekje, een eilandje, verscholen in de natuur met een huisje om te overnachten. Ook was er speciaal voor Denne een akoestisch optreden van Wies geregeld. En geloof mij dat dit perfect klonk voor een Nederlandse rockband! 

De hele middag en avond heb ik in een roes beleefd. Overal lieve mensen, fijne muziek, hapjes, drankjes, zon. Kortom, volle bak genieten dus! Ik kan dan ook niet wachten tot ik de foto’s zie, want ook daar draagt de stichting zorg voor. Volle bak genieten, dat is wat we na zondag blijven doen. Tenslotte zei ooit iemand tegen mij: geloof de diagnose, niet de prognose. De diagnose blijft staan, de prognose van een paar maanden heb ik ruimschoots gehaald. Dus ga ik weer plannen maken voor het volgende kwartaal en daar zullen ongetwijfeld wat fijne muziekoptredens bij zitten. Tenslotte ga ik liever dansend door het leven en naar het eindpunt.
Tanja

Met dank aan Epic Shelters, Het Kooikershuisje, Anke van Het Goede Leven, fotograaf Robin Looy en uiteraard WIES, die niet alleen een prachtige show gaf, maar ook nog eens allemaal cadeautjes voor Denne had meegenomen.
Onvergetelijk voor haar!

Ook wij hadden nog iets voor Denne, ze kreeg haar eigen NGNG gitaar.

En Tanja ontvangt binnenkort nog een mooi fotoboek met alle foto’s die tijdens haar wens zijn gemaakt.
Geniet samen nog zo lang mogelijk van de muziek!

Help ons muzikale wensen uit te laten komen:

Volg je ons al op Instagram?