Tanja’s wens

Hoihoi.
Ik ben Tanja, 41 jaar jong, alleenstaande moeder van een geweldige dochter Denne (11). Helaas ben ik ook ongeneeslijk ziek. 

Ik heb een zeldzame galwegkanker die zich manifesteert in mijn lever met daarbij uitzaaiingen naar de lymfeklieren en het buikvlies. Enkele maanden is de prognose. Met palliatieve chemo enkele maanden meer, tot maximaal een jaar.

Muziek gebruik ik met verschillende doelen. Zo is het altijd gezellig thuiskomen met een muziekje aan. Lukt een powernapje met een muziekje op ook net wat beter. Worden er met regelmaat festivals en concerten bezocht, in binnen- en buitenland. 

Toch is muziek voor mij vooral emoties voelen, benoemen, uiten en verbinding leggen met anderen. Een goede zin op een passende beat is alles. Mijn afspeellijsten stuiteren van het ene genre naar het andere genre. Denne heeft hier met regelmaat commentaar op. 

Want hoe kun je nu los gaan op Rocky van Don Mercedes wanneer je ook Don’t stop me know van Queen kunt opzetten? Tja, laten we daar de muzieksmaak van opa en oma maar de schuld van geven. Toch zijn er bands waar we samen enorm van kunnen genieten. 

Zo zijn we afgelopen jaar naar Krezip geweest en hebben we samen haar eerste festival (Paaspop) beleefd. Achteraf enorm blij mee, want als ik Denne iets mee wil geven is het de liefde voor muziek en festivals. En nu ik ziek blijk, ben ik heel blij dat ik dit nog samen met haar heb mogen doen.

Vrienden en familie zijn bij het horen van mijn ziek zijn, meteen in de actiestand gekomen. Ieder op zijn eigen (praktische) manier. Het is nog wennen om zo afhankelijk te zijn en de dagelijkse simpele dingen uit handen te geven. 

Daarom leek het mij een perfect idee om een nazomer festivalletje te organiseren. Samen met Denne, vrienden en familie muziekjes luisteren, genieten van de natuur, dansen, mijn laatste feestje vieren. 

En daar kwam No Guts No Glory de hoek om. Zij organiseren dat WIES (https://www.hetiseenwies.nl/) (een van Denne d’r favo artiesten) akoestisch komt optreden op het idyllische kooikers eilandje
hier in de buurt. 

Nu nog een playlist met Rocky en Queen ;p

Lieve Tanja en Denne, jullie zitten in een moeilijke situatie die we helaas niet kunnen veranderen.
Wél kunnen we jullie hopelijk een prachtig festival geven en we zijn de bandleden van WIES enorm dankbaar dat ze hier een onvergetelijke bijdrage aan willen leveren!
We gaan het mooi maken, zodat jullie alleen maar hoeven te genieten.

Help jij mee muzikale wensen uit te laten komen?
Dank je wel, want het maakt echt verschil.