Onderzoek naar de kracht van livemuziek

De kracht en waarde van livemuziek. Iedereen die wel eens concerten of festivals bezoekt, weet daar alles van. 
En toch was er tot nu toe nog opvallend weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de Nederlandse livesector. Onderzoeker (en concertliefhebber) Martijn Mulder deed daar wat aan en verdiepte zich de afgelopen vijf jaar in wat er op de Nederlandse podia gebeurt, hoe dat georganiseerd wordt en hoe het publiek dat ervaart. 

De uitkomsten van dit onderzoek zijn te vinden in het proefschrift ‘I was There!’ dat Martijn op vrijdag 7 juli met succes verdedigde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 
En aangezien deze studie over de kracht van livemuziek gaat, was de link met No Guts No Glory snel gelegd. Martijn deed een oproep aan alle bezoekers van zijn verdediging en het mini-festival dat die avond plaatsvond in V11 in Rotterdam om donaties te doen. 
Na een tussenstand van € 1200,00 op de avond zelf, is het bedrag uiteindelijk opgelopen tot ruim € 1600,00 om de mooiste (live)belevingen voor de mensen die daar de grootste behoefte aan hebben te realiseren! Je kunt het onderzoek van Martijn vinden via www.poplive.nl

Onwijs bedankt Martijn en alle bezoekers die hebben bijgedragen!