Sita naar Acda en De Munnik!

Een zaterdagmorgen in maart. Acda en De Munnik hebben besloten om na een groot aantal jaren een reünieconcert te gaan geven. Natuurlijk wil ik daar bij zijn. Liefst met mijn gezin. Maar helaas blijf ik op de digitale snelweg in de wachtrij staan en zijn de drie concerten in oktober 2023 in no time uitverkocht. 

Ik ben Sita Goedendorp, 65 jaar. Getrouwd met Pieter. Moeder van drie prachtige kinderen met aanhang en trotse oma van twee mooie kleinzonen van 6 en 1,5 jaar. Sinds 2011 heb ik borstkanker en sinds 2013 leef ik in reservetijd omdat de kanker toen is uitgezaaid naar heel veel plekken in het lichaam en het skelet. Momenteel zit ik nog in een chemo traject en ik weet ook dat chemo de laatste behandelmogelijkheid is. 

Samen met gezin en vrienden probeer ik ondanks het verdriet toch elke dag er iets van te maken. Een bucketlist heb ik niet. Er is al veel te genieten iedere dag. Kleinkinderen, vrienden, de tuin, een uitje, een fietstocht als het kan, een museumbezoek, lezen. 

Dat laatste past bij me. We zijn in ons gezin allemaal erg op taal gesteld. Met heel veel plezier heb ik altijd in de bibliotheek gewerkt en een paar jaar geleden ben ik door de Stichting Lezen en Schrijven benoemd tot Taalheld/Bruggenbouwer. Zo luister ik bijvoorbeeld nog altijd graag naar de Taalstaat van Frits Spits. Daar worden ook regelmatig liedjes van Acda en de Munnik gedraaid. Dat roept vaak mooie herinneringen op. In de tijd dat we met ons gezin nog naar Frankrijk op vakantie gingen, namen we de CD’s van Acda en De Munnik ook mee en zongen we uit volle borst. ‘CD van jou CD van mij…’ Veel teksten maar ook de eraan verbonden herinneringen aan de zomerse autoritten dragen me nu in deze periode van ziek zijn. Dan besef je hoe belangrijk mooie herinneringen zijn. 

Een bucketlist heb ik niet, schreef ik. Da’s niet helemaal zo. Ik heb een hele korte. Wat zou ik graag met m’n gezin dat concert van Acda en De Munnik kunnen bijwonen. Veel van hun liedjes van de afgelopen jaren staan bij ons in de herinnering gegrift. Hun nieuwe liedje “Morgen wordt fantastisch” omarmde ik meteen. Wat had ik nog gehoopt ‘ns met elkaar naar een concert van de twee mannen te kunnen gaan…

Nou lieve Sita, het is ons gelukt, jullie gaan met het hele gezin naar het concert van Acda en De Munnik!
Met grote dank aan het management.

Wensen kunnen wij enkel uit laten komen met steun van onze donateurs.

Dank je wel!
Het maakt echt verschil.