Mantelzorger Lenneke

Annemiek nam contact met ons op.

‘Ik ben al zes keer opnieuw begonnen met het typen van dit stukje. Omdat het zo moeilijk is om in woorden te vatten wat Lenneke voor me betekent.

Lenneke is een engel met een gouden randje. 

Hoe moeilijk en zwaar het ook is, ze wijkt niet van mijn zijde. Ze heeft me opgevangen toen ik viel. Ze heeft me vastgehouden toen mijn wereld instortte. Ze heeft voor mij en mijn gezin gezorgd toen ik dat zelf niet kon. 

Ze maakte het donker lichter. Door er dag en nacht voor me te zijn. Door me moed in te spreken als ik die kwijt was. Door me te dragen als ik niet meer kon en me te lijmen als ik in honderd stukjes brak. Op goede dagen nam ze me mee naar buiten. Ze maakte met kussens en kleedjes een fijn plekje voor me in de schaduw. Zocht steeds weer nieuwe mooie plekjes uit om te ontdekken. Ze verzette mijn gedachten, maar zweeg met me mee als dat even niet meer ging. 

Ze deed mijn huishouden én dat van haar gezin met drie jonge kinderen. Ze reed me twee keer in de week naar het ziekenhuis om te sporten. Mijn dochtertje nam ze dan mee om samen chocolademelk te drinken in het restaurant. Maakte ontbijt, lunch en avondeten klaar en vond het niet erg als ik het liet staan. 

Ze hield me goed in de gaten. Nam mijn temperatuur op als ik weer eens zei dat ik me nog best oke voelde. Was er op tijd bij als bleek dat ik me eigenlijk helemaal niet zo oke voelde. Sorteerde mijn medicijnen en maakte potjes met de tijden erop dat ik ze in moest nemen. 
Legde me in bed als ik me weer eens groot hield. Alle afspraken, belangrijk en minder belangrijk, wist ze uit haar hoofd. Ze las artikelen om geïnformeerd te zijn, zodat ik goede vragen kon stellen aan de artsen en specialisten. Ze organiseerde feestjes om belangrijke momenten te vieren. 

Ik kan nog wel even doorgaan. Lenneke is er één uit duizenden, of eigenlijk één uit miljarden. Dankzij Ellen en No Guts No Glory, kan ik haar een enorm verwenpakket cadeau geven. Zodat ze nu eens even aan zichzelf toe kan komen! ♡’

Afgelopen weekend heeft Lenneke dit pakket mogen ontvangen.

‘Niet alles is vanzelfsprekend…
Moeilijke dingen staan ineens midden op je pad.
Als iemand van wie je zielsveel houdt ineens ziek wordt slaan gevoelens toe waarvan je niet eens wist dat je ze had. 24 uur per dag, 7 dagen per week is het er… Annemiek, mijn liefste vriendin kreeg kanker. Veel te jong om te moeten vechten tegen wat op haar pad was gekomen. Ze had als 2 jarig meisje haar eigen moeder aan dezelfde ziekte verloren en alle hoop op een goede afloop was daardoor als sneeuw voor de zon… Maar we gingen deze storm samen in.
Ze is zoveel goeds en gosh wat doorstond ze dapper heel heel veel. En elke dag groeide mijn bewondering nog meer dan de dag ervoor.
Ik voel de hele tijd pure dankbaarheid in mijn lijf… dat ze er nog is en ik heb verder niks meer te wensen dan dat.
En toen werd ik afgelopen zaterdag ineens zo ontzettend verrast met een enorm verwenpakket van No Guts No Glory. Ik ben jullie zo ontzettend dankbaar. Ik hoop echt dat je weet Ellen, dat je zonnetjes brengt. Bij mensen die ziek zijn en voor mensen die voor hen mogen zorgen. Die stilzwijgend hun tranen, wanhoop, angsten, radeloosheid en verdriet inslikken en proberen het verdriet van de ander steeds weer te veranderen in een glimlach ❤️

Dank jullie wel.
Lenneke’

Mantelzorgers zijn niet te beschrijven belangrijk, maar staan vaak in de schaduw.
Met liefde zetten wij ze in het licht.
Lieve Lenneke, dit pakket is meer dan gegund en heel erg bedankt voor alles wat je doet voor Annemiek en haar dochtertje!

Wij kunnen wensen alleen uit laten komen met steun van jullie.
https://www.stichtingngng.nl/doneer-nu/
Dank je wel!
Het maakt echt verschil.