Wens voor Floris (5)

Over 1,5 week wordt Floris 6 en zijn lieve moeder Merel heeft een wens voor hem.

Mijn allergrootste wens als moeder zijnde? Mijn kindjes zien opgroeien, that’s for sure. Het liefst zo gelukkig en onbezorgd mogelijk natuurlijk.

Maar helaas weet ik uit ervaring dat dit niet zomaar altijd kan. Als moeder met uitgezaaide borstkanker ben ik continu in strijd met mezelf. Ik wil alles geven om de kinderen mij zo bewust mogelijk mee te laten maken. De leukste herinneringen maken. Herinneringen die energie geven en niet energie kosten.

Maar hoe? Dat is moeilijk, want ik wil dat de kinderen zich deze periode zullen herinneren als een fijne en gemoedelijke periode. Een periode waarin zij centraal staan en het echt even om hen draait. Maar het is wel een periode waarin mega veel geregeld moet worden…

Zo ook voor mijn zoontje Floris. Vorig jaar oktober heeft hij wegens een van mijn spoedoperaties zijn verjaardag ook al niet kunnen vieren en dit jaar blijk ik terminaal ziek te zijn. Het arme mannetje krijgt al zó veel te verstouwen met zijn slechts 5 jaar dat ik mij daar regelmatig ontzettend schuldig over voel. Geheel onterecht, dat weet ik – maar zó voelt het niet.

Daarom is een te gek verjaardagsfeestje voor Floris mijn allergrootste wens geworden. Écht even Floris die 100% jarig is zonder zieke moeder. Een verjaardag met springkussen, leuke verrassingen, lekkere hapjes en vooral veel cadeautjes. Een verjaardag waarbij mijn kleine grootste boef het middelpunt is – precies zoals het hoort.

En omdat het de laatste verjaardag is die ik van hem mee maak moet het ook de “grootste” verjaardag zijn qua herinneringen. Eentje bomvol herinneringen en foto’s voor later.

En dan ‘ineens’ ben je in contact met Ellen van No Guts No Glory en wordt er van alles in gang gezet om deze te gekke verjaardag te organiseren. Stuk voor stuk lieve mensen die zó goed begrijpen waar behoefte aan is en waarmee zij kunnen helpen. Ik ben diep ontroerd, ik ben er stil van en intens dankbaar.

Merel

Nou lieve Merel, we gaan dit groots aanpakken!

Er komen meerdere geweldige verrassingen en onze fotografe Inge zal alles zo prachtig mogelijk vastleggen, zodat die herinneringen ook op beeld, voor altijd bewaard blijven voor Floris.

We gaan het heel mooi maken!

https://www.stichtingngng.nl/doneer-nu/
Dank je wel!
Het maakt echt verschil.