Kees (8) wil drummen!

Nathalie nam contact met ons op omdat ze een wens wilde indienen voor haar zoontje Kees.

Kanker heb je niet alleen

Januari 2021 stond onze wereld op zijn kop. Een pijnlijk knobbeltje bleek borstkanker en stapten we in een rollercoaster. Gelukkig is het nu meer een stoptrein geworden en heeft de actieve kankerbehandeling goed zijn werk gedaan. Het herstellen en balans vinden in mijn nieuwe leven is de volgende uitdaging.

Maar afgelopen jaar was niet alleen voor mij zwaar maar zeer zeker ook voor mijn gezin. Mijn man Kees die naast zijn eigen winkel ook nog mantelzorger was en onze zoon Kees (8) die geconfronteerd werd met een zieke moeder. 

En voor hem vond ik het nog wel het allerergste, oud genoeg om mee te krijgen wat er allemaal speelt, hoe ziek ik werd van de chemo’s en hoe vaak ik naar het ziekenhuis moest. Juist het dagelijkse gewone ritme van zijn leven gaven hem houvast. Even geen kanker. Naar school, naar zwemles, naar judo. En een introductiecursus drummen, dat gaf hem afleiding, plezier en zelfvertrouwen. Vol enthousiasme kwam hij elke week uit de studio en zocht hij op Spotify naar goede drum liedjes. 

En deze energie en afleiding  gunnen we hem de komende tijd ook. Want ook al is mijn actieve behandeling voorbij, het verwerkingsproces is nog niet klaar. 

NGNG en Ellen volgde ik al een tijdje op de socials en de verhalen raken mij altijd. Maar toch durfde ik niet meteen zelf te mailen, met het idee dat er gezinnen zijn waarvan de situatie veel schrijnender is en de inzet van de stichting beter aan besteed is. Van tevoren had ik niet bedacht zo’n lieve reactie te krijgen van Ellen en wordt er geregeld dat Kees drumlessen mag gaan volgen. Hoe fantastisch is dat! Wij vinden het echt meer dan bijzonder en het blije koppie van Kees als we dit vertellen is nu al goud waard.

Wat een mooie en waardevolle wens.

Muziek maken kan Kees inderdaad gaan helpen ondersteunen met verwerken.

Om die reden gaat hij een jaar lang drumles krijgen bij een vakdocent én kopen we voor hem zijn eigen drumstel!

Lekker drummen Kees, dit is helemaal voor jou!

Wil je bijdragen aan onze muzikale wensen?

Dank je wel!

Het maakt echt verschil.