Zangles voor Marianne

Na fijne gesprekken met Marianne hebben we snel geschakeld om een goede en passende zangdocent voor haar te vinden, zodat ze zo snel mogelijk kon starten. We gaan haar een jaar lang ondersteunen en zanglessen vergoeden.

Ze legt graag zelf uit hoe belangrijk dit voor haar is:

December 2021:
Na wat spannende onderzoeken zit je te kijken naar een beeldscherm met beelden van de uitslag van de MRI scan. Je hoort woorden uit de mond van de arts: tumor , darmkanker, tumor in de weke delen van je bekken, relatief grote tumor, nog twijfelachtig wat het is, GIST, zeldzame vorm van kanker, biopt, endoscopie.  Alles gaat je voorbij en je kijkt naar je moeder die huilt.
De endoscopie zit erop en je gaat naar huis. Nog geen 2 dagen later lig je met een bloeding in een racende ambulance met sirene en een broeder die aangeeft dat het dichtstbijzijnde ziekenhuis vol ligt met COVID patiënten. Op zoek naar een ander ziekenhuis. Deze is ook bijna vol, maar na een half uurtje te wachten in de ambulance mag ik de Eerste Hulp binnen. Daar bevind ik me in een gekkenhuis van mensen wachtend op de gang, artsen en verpleegkundigen die haastig voorbij lopen. Jeetje, het is dus echt waar wat ze zeggen op TV van de volle ziekenhuizen. Respect voor deze zorgende Helden.  

Ik krijg nog net als laatste patiënt een bedje op de afdeling Oncologie. Nog niet wetende wat een afdeling Oncologie inhield. Op de dag dat ik naar huis mag krijg ik van een arts te horen dat ik een GIST tumor tegen mijn endeldarm heb van ongeveer 9x7x6 cm. 
Een zeldzame vorm van kanker, Gastro Intestinale Stroma Tumor. 
Gezien de grote zeer waarschijnlijk kwaadaardig. Op naar het volgende ziekenhuis, een kanker instituut.  

Daar wordt uiteindelijk verteld dat het om een soort kanker gaat die minder reageert op de traditionele chemobehandeling of bestraling. Gelukkig is hij traag groeiend en te behandelen met doelgerichte therapie (immunotherapie). 
Een pil per dag tot de tumor klein genoeg is om te opereren.  
Dit om een blijvende stoma uit te sluiten.

Mei 2022
De GIST is inmiddels ongeveer 3 cm geslonken. De lichamelijke bijwerkingen van de pil zijn minder heftig als de traditionele chemo. De emotionele bijwerkingen van kanker zijn onbeschrijfelijk. En dan kom je via social media in contact met Ellen van #stichtingNGNG. 
Met het overweldigende, fantastische aanbod Zangles voor een jaar lang aangeboden door de stichting! Geweldig! 
Een paar dagen later heb ik mijn proefles Zangles bij #Nika van Stiphout in Helmond. Wat is het heerlijk om te zingen en je even helemaal af te sluiten van alles om je heen. Één zijn met de muziek. Ik geniet ervan en kijk uit naar de volgende les samen met Nika. 

Zo dankbaar voor deze kans, dankzij de geweldige donateurs van #stichtingNGNG. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen en hoop aan het einde van het jaar lessen een keertje op te treden met een bandje. 
Misschien wat voortvarend, maar dromen mag! Dat maakt de kanker niet kapot.

Lieve Marianne, zodra jij er aan toe bent, gaan wij meehelpen met het zoeken van een bandje zodat jij een keer kan optreden, deal?

Wil jij ook zang- of muzieklessen?
Voor mensen met kanker of herstellende van kanker, maar ook voor mantelzorgers van mensen met kanker regelen wij een instrument en een vakdocent bij jou in de buurt. Voel je vrij om contact op te nemen om te praten over de mogelijkheden via info@stichtingngng.nl.

Wil je bijdragen aan onze muzikale wensen?
Heel fijn, dank je wel.

Volg je ons al op Instagram?