Bianca’s wens voor Bas

Wij vinden het heel belangrijk om ons niet alleen voor mensen met kanker, maar ook voor hun mantelzorgers in te zetten. Dus deze wens van Bianca voor haar grote liefde Bas, laten we dan ook graag uitkomen!

In 2015 kreeg ik op 35-jarige leeftijd te horen dat ik baarmoederhalskanker had. Er volgden twee zware operaties waarbij onder andere mijn baarmoeder en een aantal lymfeklieren werd verwijderd.  Na de laatste operatie vroeg Bas mij op de terugweg vanuit het ziekenhuis naar huis ten huwelijk. Het moest een nieuwe start voor ons samen worden en hij wilde hiermee laten zien dat hij er altijd voor mij zou zijn en samen met mij oud wilde worden.

Helaas bleek er in 2018 na een controle toch weer een tumor in mijn buik te zitten. Na een zwaar chemo en bestralingstraject volgde nog een operatie en daarna leek het erop dat het geluk weer aan mijn zijde was. Er waren geen tekenen van de kanker meer te vinden. Totdat ik begin 2021 een verdikte klier in mijn hals voelde. Na een aantal onderzoeken kreeg ik te horen dat de kankercellen zich uitgezaaid hadden door mijn gehele lymfestelsel. Ik zou dus nooit meer beter worden en hoeveel tijd ik nog had was lastig te voorspellen. Dat kon van een paar maanden zijn, tot een aantal jaar. Weg was mijn droom om samen oud te worden met mijn Bas waar ik ontzettend veel van houd. Als ik hier aan denk, maakt mij dat in- en in-verdrietig. Ik ben in mijn leven zo’n enorme bofkont geweest in de liefde en dat ik straks mijn grote liefde gedag moet gaan zeggen en hij mij, maakt het soms heel zwaar. Toch ben ik enorm dankbaar voor alles wat ik in mijn leven al wel heb mogen meemaken en kan ik zeggen dat ik, ondank dat het soms erg zwaar is, mij nog steeds een gelukkig mens voel.

In de afgelopen jaren hebben Bas en ik veel voor onze kiezen gehad. Ziek ben je nu eenmaal niet alleen. Ook voor Bas was het elke keer weer dealen met de situatie van dat moment. De dingen lieten zich vaak niet plannen en het vroeg ook veel van zijn flexibiliteit, geduld en begrip. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop hij met de situatie omgaat. Het scheelt dat we goed met elkaar kunnen praten en als de een het zwaar heeft is daar gelukkig de ander om de juiste dingen te zeggen en te zorgen dat we de goede vibe erin houden. Ik heb de afgelopen jaren vaak geroepen: ‘Wat ben ik dankbaar dat ik dit allemaal niet in mijn eentje hoef te doen’. Bas is echt mijn grote steun en toeverlaat.

Toen ik hoorde van de Stichting No Guts No Glory, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb Ellen gemaild met de vraag of ze mij wilde helpen met het regelen van een muzikale verrassing voor Bas. In de afgelopen jaren is de aandacht toch vaak mijn kant uit gegaan, dus ik wilde dat Bas deze keer eens in het middelpunt zou staan. Hij verdient het om verrast te worden en te horen hoe speciaal het is wat hij de afgelopen jaren voor mij allemaal heeft gedaan en nog steeds doet. Zo is daar elke keer bij een controle de onzekerheid of we nog een aantal maanden verder durven te plannen. Bij elk tegenvallend bericht is daar Bas die mij troost, de juiste dingen weet te zeggen en bepaalde dingen weer relativeert. Ook is het fijn dat we het samen kunnen hebben over de toekomst, zijn toekomst die voor een groot gedeelte toch zonder mij zal zijn. Ik vind het fijn dat we daarbij onze gedachten en gevoelens kunnen delen. Door het te delen voel ik me toch op de een of andere manier betrokken bij een deel van zijn leven waar ik niet bij zal zijn. Dat gaat vaak met een lach en een traan. Gelukkig beschikken we beiden over een positieve instelling en  proberen we om samen nog zoveel mogelijk leuke dingen te ondernemen. Dat zorgt ervoor dat we steeds iets leuks hebben om naar uit te kunnen kijken.

Een muzikale verrassing voor Bas regelen hoeft eigenlijk niet zo moeilijk te zijn. Hij heeft een brede muzieksmaak en heeft mij in de afgelopen 23 jaar met heel veel verschillende muziek kennis laten maken, van symphonische metal, indie pop, jazz tot klassiek. Bas houdt er namelijk van om uren te speuren op Spotify op zoek naar nieuwe zangeressen en bands. Hij laat mij dan weer iets horen en ik moet toegeven, daar zitten vaak toffe nieuwe ontdekkingen tussen. Geregeld bezoeken we dan ook een concert. In de kleine poppodia of het theater. Het komt wel eens voor dat we een tijd van te voren kaartjes besteld hebben en de betreffende avond niet helemaal in de stemming zijn of de energie hebben om te gaan. We gaan dan toch, want we weten dat een avond met goede live muziek ons zoveel positieve energie kan geven, waar we vervolgens nog dagen uit kunnen putten.

Muziek is voor ons iets magisch en het kan er soms even voor zorgen dat de kanker naar de achtergrond verdwijnt . Zo ook met de muziek van Aurora. Een Noorse singer-songwriter. Haar bijzondere stemgeluid samen met elektropop zorgt voor een bijzondere sfeer. Helaas waren de kaartjes voor haar concert in Paradiso in September al uitverkocht. Gelukkig heeft Ellen mij geholpen om te zorgen dat Bas en ik daar toch van een heerlijke muzikale avond mogen gaan genieten. Het voelt nu nog wel ver weg, maar het is weer iets leuks weer om naar uit te kunnen kijken. Het wordt vast een heerlijk weekend in Amsterdam met een muzikale verrassing. Een speciale herinnering voor Bas om later met een warm gevoel weer aan terug te kunnen denken.

Lieve Bianca, we hebben al maanden heel fijn contact en ik heb veel respect voor je positiviteit. Ondanks dat het niet altijd makkelijk is, probeer je elke keer te kijken naar wat wél kan, en waar wél flink van genoten kan worden.

Niet alleen gaan jullie samen naar het uitverkochte concert van Aurora, mede met dank aan MOJO Concerts, maar gaan ook heerlijke slapen in het Backstage Hotel https://backstagehotel.com/, vlakbij Paradiso, zodat er na het concert maar een klein stukje gelopen hoeft te worden en jullie samen even zorgeloos kunnen nagenieten op een mooie kamer in een fijn hotel.

Heel veel plezier samen en maak de mooiste (muzikale) herinneringen!

Help jij mee wensen uit te laten komen?
https://www.stichtingngng.nl/doneer-nu/
Dank je wel.
Het maakt echt verschil!