Michel wil dirigeren!

We kregen weer een bijzondere wens binnen, van Michel:

‘Beste mensen,

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Michel Kok, 38 jaar oud en geboren en getogen in Oss. Van kleins af aan al luister ik veel naar klassieke muziek en met name Mozart. Heb in mijn jeugd dan ook veel plaatsen bezocht die verbonden zijn met beroemde componisten, zoals het Mozart Geburt- en Wohnhaus. Sinds de eerste uitzending van Maestro ben ik vaste kijker van het programma en is mijn droom ontstaan om (ondanks dat ik geen muzikale achtergrond heb en nooit een muziekinstrument heb bespeeld) ook voor een groot orkest te mogen staan. Normaal krijg je de tijd in het leven om dit soort dingen eventueel waar te kunnen maken, alleen kwam daar helaas afgelopen jaar een kentering in. Tien jaar geleden ben ik getroffen door slokdarmkanker te krijgen. Iets wat eigenlijk op een jonge leeftijd nooit voorkomt maar waarvan ik hoopte dat een buismaagoperatie mij verder zou helpen, dit leek in eerste instantie ook het geval totdat het iets meer dan twee jaar geleden terugkwam. Ik heb hiervoor nogmaals de knop omgezet en ben een zwaar traject van chemo’s en bestralingen ingegaan, helaas bleek dit niet het gewenste effect te hebben en zijn er het afgelopen jaar ook nog eens uitzaaiingen gevonden te zijn in mijn rug, longen en buikvlies waardoor de doktoren mij nog maar ongeveer een jaar te leven te hebben gegeven. Ik ben hiervoor een nieuw traject van chemo’s ingegaan om mijn leven iets op te rekken en nog wat tijd te hebben om zaken, zoals het dirigeren van een orkest, van mijn bucketlist af te kunnen strepen. Ik ben mijn beste vriend Robbert en de stichting No Guts No Glory erg dankbaar dat ze mij willen helpen bij het vervullen van deze laatste wens!’

We hebben docent Leon van Schijndel bereid gevonden deze wens uit te laten komen. (Uiteraard wordt hij volledig betaald voor zijn werk door de stichting)

Hij zal naar Michel thuis gaan, om hem de komende weken les te geven in dirigeren. Daarna zorgen we samen dat Michel zijn droom uit kan komen: dirigeren voor een orkest!

We houden jullie op de hoogte als dit gaat gebeuren en wensen Michel heel veel plezier de komende tijd met alle lessen!

We hopen dat jullie willen (blijven) bijdragen, zodat wij dit soort bijzondere muzikale wensen uit kunnen laten komen. Dank voor de steun: https://www.stichtingngng.nl/doneer-nu/

Het maakt echt verschil.