Muziek voor Jeanette

Terwijl we nu hard aan het werk zijn om een aantal wensen aan te passen vanwege de huidige maatregelen, zijn er gelukkig ook bijzondere wensen die we nu wél door kunnen laten gaan.

Jeanette was door het lezen van een interview met Ellen over onze stichting, geraakt door een bepaald stukje: ‘Dat het zodra de behandelingen klaar zijn, echt niet meteen ook klaar is’. Het raakte haar, omdat ze dit zo herkende omdat voor veel mensen en dus ook voor Jeanette, het mentale deel na de behandelingen pas echt start. En dat is niet altijd makkelijk.

Jeanette en haar gezin hebben een zware tijd achter de rug en zullen mentaal dus ook nog flink moeten bijkomen en verwerken. Muziek kan daarbij helpen, daar zijn Jeanette én wij natuurlijk overtuigd van, want de kracht van muziek bracht haar al veel.

‘Mijn naam is Jeanette, moeder van 2  kanjers (16 en 19 jaar) en echtgenoot van een minstens net zo grote kanjer Harold. Op 8 mei 2020 werd er een kleine ingreep bij mij gedaan. Een kleine ontsteking, ten gevolge van de ziekte van Crohn, werd weggehaald. Iets kleins, niets om mij zorgen over te maken. En dat deed ik dus niet….Toen was daar een week later het telefoontje: De ontsteking bleek een tumor te zijn. Binnen een paar dagen had ik de diagnose anuskanker! En dan staat het leven op zijn kop. 

Ik ging de behandelperiode in met de gedachte dat ik dit zou kunnen en dat mijn leven, ons leven, weer opgepakt kon worden. Dat liep anders, want de loeizware behandeling is aangeslagen en de tumor is weg, maar wel bleef ik achter met een flinke stralingsschade in de endeldarm en kringspier. Deze beschadigingen gingen gepaard met ondraaglijke pijn. En er was geen perspectief dat deze schade zou herstellen….

Angst, zorg en stress namen hun intrede in ons gezin. Wat heb ik een zorg om mijn gezin gehad en toch kon ik er niets doen want mijn lijf was op. Ook mentaal was het zwaar. Ondanks alle liefde en steun van familie en vrienden raakte ik in een sociaal isolement. Sinds september heb ik een stoma gekregen en wat is dit een geschenk! Eindelijk is er tijd om te verwerken.  Mijn lijf herstelt, ik heb geen pijn meer en ik heb weer toekomstperspectief. Wat geniet ik van het buiten de deur iets kunnen ondernemen. De eerste concerten zijn alweer geboekt, de wereld gaat weer voor mij open, terug naar normaal. Alleen nog even wachten tot de maatregelen niet zijn meer nodig zijn natuurlijk.


Muziek is ontzettend belangrijk voor me en staat voor mij aan beleven, voelen, ademen. Regelmatig was ik met vrienden te vinden bij een concert of op een festival. Van rock tot klassiek, als het mij maar raakt. Harold en ik hebben onze kinderen de liefde voor muziek doorgegeven. En daar komt onze wens vandaan.

Met grote bewondering en veel herkenning las ik een artikel over No Guts No Glory en meteen moest ik aan onze wens denken. Na veel twijfel trok ik toch de stoute schoenen aan en mailde. Binnen korte tijd nam Ellen contact met mij op en na een telefoongesprek vol emoties vanuit mij, omdat het zo fijn is om gezien en gehoord te worden, vertelde Ellen dat onze wens wordt vervuld: wij krijgen een piano! Wat een mooi en lief gebaar. Ik ben er sprakeloos van (en dat op zich is al een fenomeen) De piano krijgt een mooi plekje in onze woonkamer, zodat we muziek kunnen maken, kunnen ontspannen, samen kunnen genieten. 

Dank je wel, Ellen! Dank je wel, NGNG!

Lieve groet, Jeanette’

We vinden dit zo’n mooie wens, omdat het gezin nu samen muziek kan gaan maken. Of juist even helemaal alleen, dat kan natuurlijk ook.


We kozen -uiteraard in overleg en naar de wensen van Jeanette- een Steinberg Silent piano, zodat wanneer iemand zich even af wil sluiten of misschien wel wil spelen terwijl de rest slaapt, er muziek gemaakt kan worden met de koptelefoon op.


Verwerken, genieten, nieuwe herinneringen maken en plezier maken: we wensen dit gezin heel veel muzikale momenten samen!

Wil je bijdragen aan onze bijzondere wensen?
Steun ons dan: 
https://www.stichtingngng.nl/doneer-nu/
Het maakt echt verschil.