Geert XXL Festival

Vrijdag kwam de vraag of we binnen 2 weken een festival kunnen opzetten voor Geert.
Voor 350 man.
Want de tijd dringt.

Dat is nogal wat, in een tijd waar nog steeds maatregelen gelden maar hey, No Guts No Glory!

De vergunning moest nog geregeld worden, maar afgelopen weekend zijn we toch al meteen in actie gekomen voor Geert. Samen met Dave, Josanne en Mark van Buro van Horik, goede vrienden van Geert. Zojuist kwam de toekenning binnen van de gemeente en konden we Geert heel erg blij maken, het gaat door!‘Een paar maanden geleden. De nieuwe job. Een verse frisse start had het moeten worden. Geert zit in een bespreking met zijn nieuwe collega’s tot hij plotseling niet meer goed uit zijn woorden komt. Een tia is de eerste voorzichtige conclusie maar na verder onderzoek in het ziekenhuis blijkt een tumor de dader van de problemen te zijn. En nu? Levensgenieter, optimist, de bekende goedlachse gitarist/DJ Geert Leenders heeft kanker? Dat bestaat niet. Eerst ongeloof dat daarna snel plaatst maakt voor optimisme. Optimisme dat weer plaatsmaakt voor de realiteit. Je gaat er niet oud mee worden hoorde je de artsen nog zeggen. Ik ga de behandelingen doen en hoop nog een paar mooie jaren te hebben met Belle, Mees en Neel.  Een zware operatie met een luchtig karakter volgt. Luchtig? Ja want zeg nou zelf tijdens welke operatie halen ze je uit je narcose om een stuk Neil Young te zingen voor je chirurg van dienst om je daarna weer weg te laten spuiten. Ruim een week na de operatie blijft een van de gitaren podiumbeest Geert Leenders hem verleidelijk aankijken vanuit de hoek van de kamer. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ff wat akkoorden proberen. Het gevoel is er na zo’n ingreep nog niet helemaal maar ontevreden is hij niet. Weer spelen op het podium met zijn band The Stardusters dat is het ultieme doel. Gewoon alvast wat optredens boeken en dan zien we wel. Spelen met je band tijdens een chemokuur week, moet lukken toch. De ras optimist Geert bereikt zijn plafond en de realiteit begint weer in te dalen. De spraak wordt maar niet beter. De rechterzijde van zijn lichaam hapert regelmatig. Tijd voor weer een week chemo. Tot het in het midden van de week misgaat. Koorts. Zijn vrouw Belle en schoonzus Suus vertrouwden het niet. Een rit met de ambulance en een scan volgen. De hoop die er was om nog een paar jaar samen met Belle en de kinderen te kunnen leven spat als een zeepbel uit elkaar. De tumor groeit weer. De behandelingen zijn niet aangeslagen. We kunnen niets meer voor u doen…………

Een paar maanden na de eerste diagnose is nu echt de blessuretijd begonnen. Het lichaam doet niet meer wat het zou moeten doen. Zoveel mensen die hun steun al hebben betuigd dmv kaarten, appjes, cadeaus etc. Maar Geert wil zo graag zoveel mensen nog een keer zien om afscheid van ze te kunnen nemen maar de fysieke kracht en tijd zitten tegen. Muziek, platen, cd’s, gitaren, zijn bandmaatjes dingen waar Geert voor leeft naast zijn familie. Daarom de wens om op een festivalterrein nog een keer vol te genieten van muziek en mensen die hem zo dierbaar zijn. Het leven vieren. Een avond met veel plezier, lachen en een traan.’

Dave van Hout

Op 20 augustus 2021 organiseren we in samenwerking met OJC Nirwana het Geert XXL Festival. De line-up is inmiddels rond, de gasten kunnen uitgenodigd gaan worden.

Het is onvoorstelbaar prachtig hoe er in korte tijd, samen met een mooie groep mensen, heel hard geknald wordt om dit voor elkaar te krijgen. Een festival voor 350 man is niet niks om te organiseren, maar we gaan ervoor!

We hebben Geert moeten beloven dat het hoe dan ook doorgaat. Maar Geert: we hopen vooral heel hard dat jij erbij kan zijn en nog één keer keihard kan genieten van live muziek, samen met je gezin en je lievelingsmensen.

Wil je meehelpen?
Steun ons dan: https://www.stichtingngng.nl/doneer-nu/
Het maakt echt verschil.