Nieuwe begunstigde Barbara van Stichting NGNG

Mijn naam is Barbara Vegers, ik ben 46 jaar jong, moeder van een geweldige zoon van 20 en woonachtig in Amsterdam. In het dagelijks leven werk ik als ZZP-er en coach/train ik individuen en teams in zowel kleine als grote organisaties. Het is mijn passie om mensen te begeleiden en ondersteunen tijdens hun persoonlijke ontwikkeling met als missie een leven te leven dat past bij hun wensen en diepste verlangens past, hun ware potentieel.

In 2015 kreeg ik de diagnose borstkanker. In eerste instantie leek het bij een borst amputatie te blijven maar na de amputatie en reconstructie bleek het de patholoog alsnog twee kwaadaardige tumoren gevonden met graad 3 DCIS. Het type kanker wordt “unclassified variant 3 BRCA 2 genoemd. Vervolgens kreeg in 6 TAC  chemokuren, 6 keer neulasta en een volle maand bestraling. De periode tussen november 2015 en december 2018 gingen goed, ik ben goed hersteld, vrijwel zonder klachten.

In december 2018 had ik wegens wat lichamelijke klachten fysiotherapie. Uiteindelijk vertrouwde mijn fysiotherapeut het niet en heeft me terug verwezen naar de huisarts. Zij verwees me door naar de van Gooijenkliniek voor een foto en naar aanleiding daarvan kreeg ik een doorverwijzing naar het AVL. Er zat iets op mijn linkerlong wat nader onderzocht moest worden. Kort daarvoor had ik een nare ervaring gehad waarbij ik tijdelijk dubbel en slecht zag dus dat vertelde ik ook toen ik in het AVL was. Dit alles was reden om me grondig te onderzoeken. De diagnose kort daarna waren twee hersentumoren en 7 verdenkingen van kanker in het lichaam, waaronder onder andere de longen, lever, lympf sleutelbeen, borstbeen, SI-gewricht. In mijn bloed zijn geen tumor markers geconstateerd en de echo van mijn lever en sleutelbeen leverde geen bewijs op van kanker.

Uiteindelijk heb ik besloten geen puncties uit te laten voeren en in overleg te wachten met bestraling van de hersenen. Mijn artsen zijn het hier mee eens. Ondertussen ben ik bezig met alternatieve therapieën met als aanvullende wens om Hyperthermie te ondergaan. Helaas wordt deze vorm van therapie (nog) niet vergoed en is mijn huidige inkomen als ondernemer ook beperkter. Het was daarom fantastisch nieuws dat “No Guts No Glory” mij hierin financieel wil faciliteren.

Eind maart heb ik mijn volgende hersenscan in het AVL, het is enorm spannend maar ik ben positief gestemd.