Egbert loopt naar Rome, dag 99! (Nog 1,5 dag te gaan!)

Sms: “La Storta – San Jacobi, 20 km. Het Vaticaan ligt om de hoek, maar nog even geduld. Wat de gevaarlijkste etappe geweest zou moeten zijn, was eigenlijk best fijn! Ik loop even naar een bar waar wifi moet zijn. X”

De eeuwige stad. Ik zag hem weer liggen vandaag. Ik ben zo dichtbij. Ik loop al op trottoirs die aankondigen dat Rome er aan komt. Geen heuvels of uitgestrekte velden meer. Inmiddels is er een hittegolf gaande in deze streek. Temperaturen van rond de 40 graden, weinig wind. Het zal wennen zijn voor de mensen die uit Nederland komen. Conny is vandaag in Rome geland. Er zit nog 1 heuvel tussen ons in. Ik ben nog steeds in het gezelschap van Helga en G√ľnther: fijne mensen. Gisteren kwamen we bij toeval in een buurtcentrum terecht waar gedanst werd door bejaarden. Ze waren allemaal boven de 70 en hadden het erg gezellig samen. We werden meteen verwelkomd en kregen koffie. Geen geranium gezien hier. Ik kon mijn backpack wegen vandaag: nog 6 kilo. Nog 1,5 dag!