Egbert loopt naar Rome, dag 93! (Nog maar 7 te gaan!) Waarin hij dEUS aan een oude frater liet horen:)

Het voelde goed om na een week weer terug te zijn op de Via Francigena. Ik moest er wel weer even wennen aan wennen dat ik alleen was. Zonder andere mensen dan, want ik zie veel dieren onderweg: hagedissen, slangen, wilde zwijnen en af en toe een hert. De route ging door de heuvels boven het meer van Bolsena. Het zorgde voor prachtige uitzichten. In Montefiascone staat de Torre de Pellegrini, de pelgrimstoren. Van daaruit kon ik het hele meer overzien. Ik slaap vandaag in een Capucijnenklooster. Toen ik was geïnstalleerd, had ik even een muziekje opgezet (het nummer Sirens van dEUS). Een op leeftijd zijnde frater met dito baard wilde weten wat het was. Ik heb het voor hem opgeschreven en hij zal het kopen zei hij. Mooi. Vandaag ben ik half uit mijn wandelbroek gescheurd, toen ik op flexibele wijze over een hekje klom. Ik heb het op mijn eigen manier gerepareerd, al hoef je geen kleermaker te zijn om te zien dat het een tijdelijke oplossing is. Mijn slippers naderen ook het einde: ik voel de grond tegen mijn voeten als ik erop loop. Ik heb nog 2 paar sokken over en mijn thermoshirt is modelloos geworden. Het wordt tijd dat ik er ben.

Vandaag: Bolsena – Montefiascone 18 km via Poggio Frusta.