Egbert loopt naar Rome, dag 92! (Nog maar 8 te gaan!)

Sms: “Perugia – Orvieto (trein). Orvieto – Bolsena 24 km (te voet), via Gambelletta, Tamburini. Geen wifi. Bellen kan! X”

Egbert moest vandaag weer terug naar Bolsena om weer op de route van de Via Francigena te komen. Alleen op deze route kan hij de nodige stempels halen om straks in het Vaticaan het enige echte Via Francigena testimonium te ontvangen. Hij slaapt vannacht in hetzelfde klooster als vorige week. De (zeer) oude zuster herkende hem niet en begon hetzelfde verhaal als vorige week te vertellen toen ze een kopie van zijn paspoort ging maken.

En verder hebben Egbert en ik voornamelijk over voetbal gepraat eigenlijk. Dat realiseerde ik me pas toen ik ophing en ietwat in de paniek schoot omdat ik daar natuurlijk niet echt een boeiend verhaal van kan maken voor jullie cool. Maar goed. Hij heeft vanavond Frankrijk-Engeland gekeken met een buslading dronken Engelse bejaarden. Dat was niet zo’n succes. Woensdag speelt Nederland tegen Duitsland en Egbert wil dit ontzettend graag zien natuurlijk. Hij zit dan in een klooster en vreest dat er geen tv is. Hij gaf net aan dat hij desnoods ergens anders slaapt, zolang hij de wedstrijd maar kan kijken. Snap ik! In tijden van voetbal is hij namelijk even niet de Zen-Pelgrim, maar bloedfanatiek. Hopelijk vindt hij een tv, zonder al teveel dronken bejaarden!