Egbert loopt naar Rome, dag 90! (Nog maar 10 te gaan!)

Dat mijn reis bijzonder is, merk ik aan de reacties van anderen. Gisteren ben ik met 3 mensen uit het hostel iets gaan drinken in de stad. Stephen, een Ier, Pierpaolo, een Italiaan en een Amerikaans meisje van wie de naam me even ontschoten is. Ze wilden alles weten over mijn reis en de reden ervan. Er werden meteen plannen gemaakt. Ik moet naar Ierland komen, daar een stuk gaan hardlopen en Stephen zorgt voor slaapplekken. Ik moet mijn verhaal vertellen tegen een plaatselijke journalist. Of deze dingen ooit gaan gebeuren is niet helemaal zeker. Wat ik wel weet is dat ik ook zij enthousiast zijn. Ze zullen me ook sponsoren en ze willen op de hoogte gehouden worden. De stapel NGNG-kaartjes wordt steeds dunner. Ik zal er geen meer overhebben als ik in Rome aankom. In Zeeuws Vlaanderen, waar ik geboren en getogen ben, is er nu ook meer bekend over mijn tocht. PZC (Provinciale Zeeuwse Courant) Journalist Raymond de Frel, met wie ik in de jeugd van VV Terneuzense Boys heb gevoetbald, heeft er een mooi stuk over geschreven. Ik kreeg vandaag al een hoop positieve reacties van mensen die ik al jaren niet gesproken heb én van mensen die ik niet eens ken: hartverwarmend. Ik ben nog in Perugia, waar ik morgen ook zal zijn. Vanavond ga ik met een Duitse hostelgenoot naar Nederland – Denemarken kijken. Ik heb vandaag alvast wat slaapplaatsen voor het vervolg van mijn voetreis geregeld. Het is al 9 juni, het einde komt in zicht!

(Egbert heeft foto’s doorgestuurd maar ik ben dit weekend niet thuis en snap deze computer niet, dus, excuses! Foto’s zal ik morgen alsnog plaatsen)