Egbert loopt naar Rome, dag 86! (Nog maar 14 te gaan!)

Via Tamburini, Gambelletta, 22km.

Gisteren in Bolsena werd me door de dame van het toeristenbureau duidelijk gemaakt dat lopen naar Orvieto onmogelijk zou zijn. Te gevaarlijk en te zwaar.” Er gaat een schoolbus, als je het netjes vraagt mag je daar wel mee mee.” Toen ik terug was in mijn slaapplaats, zag ik dat er een andere pelgrim was aangekomen: Alessandro uit Padova. Een opvallend persoon, zo op het eerste gezicht, vanwege zijn lange baard. Alessandro vertelde dat er wel degelijk een pad naar Orvieto gaat, een fietspad door de heuvels. “Ik zal het je morgenochtend wijzen. Ik vertrek altijd om half 5.” Om half 5 met een bebaarde fietser (met Batmanshirt aan) richting het meer gegaan. “De stoep zal overgaan in een pad.” Na een klim van 20 kilometer was ik om kwart voor 9 in Orvieto, nog voor de eerste toerist. Ik heb een stempel gehaald in de basiliek, een belangrijke stempel voor mij en mijn familie.

Het is nu kwart over 9. Bijna tijd voor een middagdutje.