Egbert loopt naar Rome, dag 85! (Nog 15 te gaan!)

Sms: “Acquapendente – Bolsena, 22 km. Via San Lorenzo Nuovo. Wifi is mogelijk in een bar, ik zal een stukje schrijven en proberen foto’s te sturen. X” (HOERA!)

Veel water vandaag. En niet alleen omdat ik bij het meer van Bolsena ben aangekomen. Het heeft de hele dag geregend. Een etappe om snel aan te komen dus. Ik heb Toscane verlaten en ben in Lazio aangekomen, waar veel overblijfselen van de Etrusken te vinden zijn. De afgelopen dagen heb ik wat lopen tobben over het vervolg van mijn reis. Ik ben 6 etappes van Rome verwijderd, bij de overnachtingsplekken die er zijn mag ik overal maar 1 nacht blijven. Daarom ga ik morgen van de Via Francigena af naar Orvieto, waar ik 2 nachten blijf. Daarna zie ik het verder wel. Ik kom in dit laatste stuk veel andere pelgrims tegen. Sommige zijn net vertrokken uit Rome en lopen richting Canterbury of Santiago. Ik heb AustraliĆ«rs, Puerto Ricanen, Amerikanen, Canadezen, Belgen en mensen van andere tropische afkomst gezien. “Je doet dit op het goede moment” zei een Italiaanse medepelgrim gisteren. “Over een paar jaar kom je ook hier om in de pelgrims.” Als ik mensen spreek die net zijn vertrokken,ben ik een beetje jaloers, maar besef ik vooral dat ik de laatste 2 weken bijzonder moet maken. Mijn reis is nu al onvergetelijk, maar is nog niet klaar. Ondertussen kan ik van alle ontmoetingen wel een boek schrijven. Elk hoofdstuk over iemand anders, die ik heb ontmoet en ondertussen kan de lezer dan ook mijn reis volgen. Van alle foto’s die ik in Toscane gemaakt heb, kan ik een prachtige, enigszins afgezaagde, maar hierdoor niet minder de moeite waard zijnde weekkalender maken. De opbrengst zal uiteraard naar het goede doel gaan. Mijn antibioticakuur zit er na vanavond op. Ik heb nauwelijks nog last van mijn oor. Wat de komende dagen zullen brengen weet ik niet. Ik houd jullie op de hoogte!

Op weg naar Radicofani:

Landschap in Lazio:

Bolsena: