Egbert loopt naar Rome, dag 80! (nog maar 20 te gaan!)

De katholieke kerk. Veel mensen in Nederland hebben er niet zo’n hoge pet van op. Door de misbruikschandalen en sommige vreemde uitspraken van de paus is dat ook niet vreemd. Ik ben er wel anders naar gaan kijken sinds ik op weg ben. In Frankrijk, maar vooral ItaliĆ« zorgen de mensen van de kerk ervoor dat andere mensen het goed hebben. Ik ben in kloosters geweest waar tuinen, houtwerkplaatsen, kledinginzamelingen, slaapplaatsen voor armen zijn. Daar werken vrijwilligers samen met mensen van het klooster. Ze doen dat belangeloos, om anderen te helpen. Ze maken de wereld een stukje beter. Hier, bij suore Ginetta, is het niet anders. Er is een keuken voor arme mensen en ook een kledinginzameling. Er wordt samen gewerkt met politie om mensen op het juiste pad te krijgen. Ginetta doet dit, omdat ze in god gelooft en denkt dat het goed is. Ze verlangt er niets voor terug. Ook niet dat je zelf gelovig bent of wordt. Kloosters, oratorio’s en partocchia’s die in de samenleving staan, doen veel goede dingen hier. En zonder hen zou het voor mij onmogelijk zijn om mijn tocht te volbrengen. Zonder Ginetta’s hulp had ik sowieso niet verder gekund. Morgen zal ik Siena verlaten. Net als bij het vertrek uit Marina di Massa met pijn in het hart, maar met interesse in de komende dagen. Nog 3 weken te gaan!