Hulp voor Henny!

Een tijd terug zagen we bij een uitzending van EenVandaag het verhaal van Henny de Kleijn. Na een ‘redelijk eenvoudige operatie’ aan haar galblaas, bleek dat ze kanker had. De artsen gaven haar een nog maar een paar weken! Henny dacht daar dus echt anders over en ging op zoek naar alternatieven. Ze kwam terecht bij dr. Vogl in Duitsland, startte met zijn behandeling en inmiddels zijn we twee jaar verder! De behandeling is in Duitsland heel gangbaar, maar in Nederland niet ‘wetenschappelijk erkend’ en -je raadt het al- wordt dus niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars… 

Henny, haar man, familie en vrienden zijn aan de slag gegaan om een stichting op te richten. Het doel? Naast geld inzamelen vooral ook aandacht vragen voor dit probleem. Zoals Henny het zelf treffend verwoordde: “Het Nederlandse zorgstelsel laat me gewoon dood gaan…” 

Tijdens de oprichting van de stichting van Henny heeft stichting No Guts No Glory een aantal rekeningen voor Henny betaald, want na twee jaar alle onderzoeken, behandelingen en reiskosten zelf betaald te hebben, konden ze deze hulp goed gebruiken. Inmiddels is de Stichting Denk Groot voor Kleijn een feit! Neem ook eens een kijkje:

http://denkgrootvoorkleijn.webklik.nl/page/stichting-denk-groot-voor-kleijn