Egbert loopt naar Rome, dag 79!

Gisteren deed ik precies 2 uur over de 15 kilometer tussen Montereggioni en Siena. Dat is erg snel, te snel misschien. Het had alles te maken met een medicijn dat ik van een gepensioneerde arts in Monteriggioni kreeg. Een veel te zwaar medicijn bleek in Siena, waar ik weer naar een dokter moest vanwege algehele vaagheid en verwardheid. Ik was ook duizelig. Het medicijn wordt normaal alleen voorgeschreven aan mensen met hevige pijn ( botbreuken en dergelijke en dan ook nog eens in ziekenhuizen. Stoned was ik dus eigenlijk. En dat ben ik nog steeds een beetje. Ik blijf een aantal dagen in Siena waar ik bij zuster Ginetta verblijf. Ze zorgt voor pelgrims en arme mensen in Siena. Ze maakt eten voor me en zorgt ervoor dat ik genoeg slaap en goed voor mezelf zorg. Haar klooster is 300 meter verwijderd van Piazza Campo, het plein in de vorm van een St. Jacobsschelp. Even verderop staat de dom van Siena, Santa Maria Assunta. Het is de derde keer dat ik deze bezoek. Het is de mooiste kerk die ik ooit heb gezien. En er is nog zoveel meer te zien en te ontdekken. Een paar dagen Siena zorgt dus niet voor ergernis. Overmorgen bekijken Ginetta en ik de situatie en beslissen we of ik door kan gaan. Tot die tijd doe ik rustig aan. Er zijn ergere plekken om 3 dagen vast te zitten ( Mazee, Chaleroi, Tienen, Livorno en Zaamslag bijvoorbeeld ). Tot later!

Zusters Ginetta en Maddalena:

Dumo Santa Maria Assunta:

In de kathedraal:

Op weg naar Monteriggioni:

Zonsondergang Monteriggioni:

Siena in de morgen, Piazzo Campo: