Egbert loopt naar Rome, dag 77!

Weer een ochtend door de Toscaanse heuvels. Ik begin er bijna aan te wennen. Na San Gimignano en Colle di Val d’Elsa is ook Monteriggioni een prachtige oude stad die op een heuvel ligt. Ik was er rond half 12 in de morgen. Het ostello voor pelgrims ging net open. Bij de toeristeninformatie vroeg ik of het mogelijk was om een dokter te bezoeken. Mijn oor zit nu al een aantal dagen dicht en daar had ik genoeg van. Ik werd doorverwezen naar dokter De Martino, een dokter die in het stadje woont. Hij wilde me helpen omdat ik pelgrim ben. Ik heb een oorontsteking en daar heeft hij medicijnen voor voorgeschreven. Die moest ik gaan halen in een dorp 3km verderop. Daar had ik nog een kwartier de tijd voor. Op mijn slippers ben ik naar het andere dorp gerend en ik was net op tijd. Medicijnen gehaald, geluncht in het dorp, terug gewandeld. Ik blijf 3 nachten in Siena om alles te laten helen. De laatste dag daar moet ik naar een ziekenhuis om mijn oor te laten uitspuiten. In het ostello ben ik met 4 andere pelgrims, 3 Fransen en een Zwitser. Het zijn merkwaardige mensen. De Zwitser sluit zich steeds op in de (gemeenschappelijke) kamer om te bidden. Een Frans stel heeft net al het water dat voor iedereen bestemd is opgedronken en de andere Fransman en ik doe alles om de tv te repareren, omdat we de afsluitende tijdrit van de Giro willen zien. Het gezelschap loopt al weken samen en lijkt erg blij met elkaar, maar niet met mij: een vreemdeling in de groep. Ik heb gemengde gevoelens over deze dag. Ik ben blij dat er duidelijkheid is over mijn oor, maar niet zo blij met het gedoe er omheen. Ook weet ik niet of ik zo blij moet zijn met mijn medepelgrims. Een troost is dat ik ze in ieder geval over 2 dagen weer kwijt ben. Morgen weer een dag. De conclusies: mijn hardloopconditie is er nog. Ik ren goed met licht schoeisel. Mijn oorontsteking zal verdwijnen en voorlopig zit ik nog steeds in het prachtige Toscane.

Zo is dat Egbert, positief blijven, want achter de wolken schijnt de zon! Wij wensen jou in ieder geval heel veel beterschap. Hopelijk gaan de medicijnen snel hun werk doen en doe het tot die tijd gewoon even rustig aan.