Egbert loopt naar Rome, dag 76!

Afgelopen nacht sliep ik in Convento San Agosto. Vanmorgen na het ontbijt werd me gevraagd of ik wilde helpen met het verhuizen van Santa Rita. Het bleek te gaan om een beeld, dat verplaatst moest worden. Bijna liet ik haar door mijn handen glippen. Daarna ben ik in alle rust naar Colle di Val d’Elsa gelopen. In de ochtend, als je over de Toscaanse heuvels kijkt, lijkt het net of je golven ziet: erg mooi. Ik loop korte etappes. In eerste instantie om niet te vroeg in Rome te arriveren. Maar ook omdat het hier zo mooi is. Alle clichés komen uit. Hier in dit stadje is het extra fijn. Er is een boven- en een onderstad. Boven is de oude stad, waar winkeltjes en kerken zijn. Ook zit er een conservatorium en een dansschool, zodat er prachtige muziek uit de oude gebouwen komt. Beneden is de moderne stad, met bars, gezellige pleinen. Ik slaap in een buitenwijk bij het voetbalstadion en kijk naar de Giro, met aankomst op de Stelvio, erg mooi. Er ligt nog sneeuw. Morgen ga ik verder richting Montereggioni. Dan meer nieuws!

San gimignano, nog zonder toeristen, ‘s morgen vroeg:

Uitzicht vanuit mijn raam vanmorgen vroeg:

Colle di Val d’Elsa, waar ik nu ben:

Vandaag: San Gimignano – Col di Val d’Elsa, 15 km, via Santa Lucia, Bibbioano, Borgatello.