Egbert loopt naar Rome, dag 75!

Sms: “Gambassi Terme – San Gigignano, 15 km. Via Pancole! X”

Egbert slaap vanavond in een klooster behorend bij de orde van Augustijnen. Dit betreft een vrij strenge orde dus de komende uren is hij weer druk weer met rituelen uitvoeren en meedoen aan het gebed. Bij aankomst eisten de Augustijnen een brief van de kerk uit Nederland, als bewijs dat Egbert bezig is met een pelgrimstocht. Egbert heeft dit niet, maar toen hij zijn pelgrimspaspoort liet zien met alle stempels vanaf Den Haag lieten ze hem gelukkig toch binnen. Ze gaven aan dat ze niet vaak meemaken dat er iemand vanuit Nederland naar Rome loopt en dan al helemaal niet zo’n jong iemand.

Het regent hard waar Egbert nu is en voor morgen wordt hetzelfde verwacht. Iets anders vervelends is dat hij al 3 dagen pijn in zijn linkeroor heeft. Hij hoopt dat er geen oorontsteking aan het ontstaan is. (Mama van Egbert: ja, ik heb hem op het hart gedrukt bij twijfel er even een arts naar te laten kijken en dat zal hij doen!) Buiten dat om gaat het goed en er was beperkt wifi mogelijk dus er zijn eindelijk weer wat foto’s: