Egbert loopt naar Rome, dag 71!

Vandaag 17km gelopen. Via Capannori en Porcari.

De harde regen die ons sinds gisterenmiddag teisterde, was er vanmorgen nog. Het zorgde voor een wat rommelig afscheid op het busstation van Lucca om 6.50 uur. Conny was weer weg. De wetenschap dat ik haar over 4 weken weer zie ( en dan niet voor een paar dagen ), geeft me rust. De tocht naar Altopascio was er een met tegenstellingen: harde regen, maar toch erg warm. De Via Francigena leidde me veel langs de provinciale weg, langs twee industrieterreinen en een grote winkelzone met supermarkten, bouwmarkten en dat soort ongezellig uitziende gebouwen. Maar ook langs twee bijzonder mooie kerken. Door de lelijkheid van de andere gebouwen, vielen die extra op. In Altopascio slaat ik in een zaal van het gemeentehuis. Het ritme van de dag wordt aangegeven door de klok op de grote klokkentoren en door het gehoest van de conciƫrge van dit gebouw, die zich verontschuldigde voor zijn longemfyseem toen ik, slechts gekleed in onderbroek, de douche verliet. Altopascio is een mooi klein plekje tussen drukke Toscaanse wegen. Vroeger gold de klokkentoren als herkenningspunt voor verdwaalde pelgrims. Ik ben blij dat ik de toeristen in Lucca heb achtergelaten, voel me een beetje ontheemd zonder Conny, maar ben vol goede moed om iets prachtigs van mijn laatste maand te maken. Het is droog, de zon schijnt weer: de conciƫrge staat voor de deur een sigaret te roken. Tijd om naar buiten te gaan!