Egbert loopt naar Rome, dag 68!

Turn off for: Dutch “Florence is voor de toeristen, Lucca is mooier en rustiger.” Dit zei mijn gastheer Mirko tijdens het avondeten gisterenavond. Toen ik 5 jaar geleden met vrienden Koen en Maarten op Lucca was, was het vredig rustig. Nu wemelt het van de overwegend Nederlandse en Duitse toeristen. Babyboomers die onrustig door de stad drentelen, grote camera’s om hun nek, driekwartsbroek aan, praktisch kapsel. Ik ben dit niet meer gewend en het duurde even voor ik het kon laten zijn. Veel dagjesmensen zullen Lucca straks verlaten. Op het station van Lucca zag ik Conny aankomen. Het is surrealistisch, maar vooral erg fijn dat ze er is. We zagen elkaar voor het laatst eind maart in Chalons-en-Champagne. Nu ook de zon is doorgebroken, is het feest compleet. We zullen vanavond uit eten gaan en tot en met maandagochtend hier blijven: een prettig vooruitzicht. Mijn etappe ging door de heuvels naar een rivier, de Sérchio. Ik kon die blijven volgen tot Lucca. Het is fijn om hier met Conny te zijn! Morgen meer ( ook foto’s ).

Route vandaag: Camaiore – Lucca, 25 kilometer via Valpromaro en Piazzano.

Geniet lekker van elkaar lieve Egbert en Conny!heart