Egbert loopt naar Rome, dag 57!

Fiorenzuola d’Arda – Fidenza, 20 kilometer, via Chiaravalle, San Rocco, Castione Marchesi en Bastelli. Perfect loopweer vandaag, zo’n 24 graden en het landschap was een stuk aantrekkelijker en afwisselender dan de afgelopen dagen.

Voor de zoveelste keer had Egbert vandaag een akkefietje met een hond, maar veel kans om daar chagrijnig van te worden had hij niet want de baasjes van de hond kwamen er meteen aan en bleken ontzettend aardig te zijn. Ze nodigden hem uit in hun huis waar ze hem volstopten met zelfgebakken koekjes en een boel koffie. Was erg gezellig. Ook hebben ze vrienden gebeld en een slaapplek geregeld voor overmorgen. Fijn!

Vanmiddag heeft Egbert 2 andere pelgrims ontmoet die op weg zijn naar Rome. Een Duitse vrouw en een man uit Engeland. Zij zijn echter begonnen met lopen in Italiƫ en zijn dus niet zo stoer als onze pelgrim. De Duitse stoorde zich aan het feit dat de Italianen geen Duits (??) en vaak ook geen Engels spreken. Egbert heeft haar wat tips gegeven en is meegegaan naar het toeristenbureau om te helpen met vertalen. Zijn Italiaans wordt namelijk met de dag beter.

Vanavond slaapt Egbert in een klooster bij Franciscanen van de Ordo Fratrum Minorum Capucinorum , ofwel, Kapucijnen. Hij werd hartelijk ontvangen door een super vriendelijke man met een lange baard. Een beetje wat je je voor kan stellen bij het soort mannen dat daar rondloopt. Hij heeft hele goede zin en was erg vrolijk aan de telefoon net, fijn om te horen dat hij volop aan het genieten is. Hij gaf aan dat ik iedereen de groetjes moest doen, dus bij deze: allemaal de groeten van Egbert, hij hoopt dat het goed gaat met iedereen hier in Nederland!