Egbert loopt naar Rome, dag 53!

Vandaag hielden vlak na Santa Christina de Via Francigena bordjes op. De laatste pijl stond in de richting van een veld waar tussen het hoge natte gras geen pad te ontdekken was. Ik ben er toch maar doorheen gegaan. Liefhebbers van het eten van gras zouden het zonder te hoeven bukken gewoon gegeten kunnen hebben. Ik was na 2 minuten helemaal nat. Ook voelde ik twee keer iets langs mijn benen glibberen. Ik weet nog steeds niet wat het was en hoef het ook eigenlijk niet te weten. Toen het weiland een kilometer of 5 later ophield, zag ik weer een bordje. Langs de drukke provinciale weg. Zo ben ik Orio Litta binnen gekomen. Niet de meest enerverende etappe misschien, maar wel één van de laatste die vlak was. Ik zie in de verte de heuvels verschijnen. Het was ook mijn laatste etappe in Lombardije. Morgen steek ik de Po over en kom ik in Reggio Emilia uit. De mensen die ik hier spreek, zeggen allemaal dat het nog maar 3 weken tot Rome is. Ik heb nog ruim 40 dagen en heb besloten om na Lucca richting Assisi verder te lopen. Zo maak ik een omweg die me bijvoorbeeld ook langs Florence en Perugia brengt. Later meer!

 

18km via Miraldo Terme, Chignolo Po en Lambrina.