Egbert loopt naar Rome, dag 51!

20 km, via Villanova, Carbonara (geen grap), Sabione en Borgo Ticino. 

Wat zal ik over deze etappe schrijven? Geen idee. Hij was vlak en er waren mooie struiken en bomen en zo. Er ging niet direct iets bijzonders door me heen en ik ben ook geen wonderbaarlijke mensen tegengekomen. Misschien interessant om te vertellen hoe een normale loopdag eruit ziet. Ik word om 7 uur uit mezelf wakker. Daarna douche ik en pak ik mijn rugzak strategisch in. Ik heb daar inmiddels een strategie in ontwikkeld. Voor ik vertrek ga ik ontbijten. Soms krijg ik dat, anders zoek ik een bar op en drink ik een paar (lekkere Italiaanse) koffies en eet ik een paar brioches. Dat zijn zoete croissants. Het is ongeveer 12.00uur als ik voor het eerst stop. Dan heb ik meestal al tussen de 15 en 20 kilometer gelopen. Ik lunch dan (spullen die ik bij me heb). Als ik in de tussentijd ergens langs kom, bijvoorbeeld een mooie kerk, dan bekijk ik die. Foto’s neem ik de hele tijd. Op sommige plekken kan ik ‘s avonds zelf eten maken. Anders zoek ik een plek om goedkoop te eten. Het is altijd lekker hier. Om 22.00uur word ik echt moe. Soms houd ik het nog een uur uit, maar meestal slaap ik vroeg. Elke dag zijn er mensen die me aanklampen om te vragen wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik heen ga. In Belgie en delen van Frankrijk en Zwitserland werd ik nog regelmatig vol ongeloof uitgelachen als ik vertelde dat ik onderweg was naar Rome. Hier in Italie word ik heilig verklaard. Omdat ik er al zoveel kilometers op heb zitten en omdat ze hier veel respect voor pelgrims hebben. In Frankrijk werd ik regelmatig getrakteerd op koffie. Vandaag ben ik door een bejaarde dame aan tafel uitgenodigd. Ik heb er geluncht (heerlijk, pasta, een uur lang). In Italie zijn er ook wel mensen die niet snappen wat je doet. Dat zijn voornamelijk automobilisten die me een lift aanbieden. Dit gebeurt elke dag wel een keer. Sommige zijn zelfs een beetje beledigd als ik weiger. Italie bevalt erg goed. Ik voel me er thuis en het Italiaans spreken gaat steeds beter. En ik ben pas net over de helft!