Egbert loopt naar Rome, dag 47!

Route vandaag: Santhia – Vercelli, 31 km. Via San Germano, Vercellese, Strella en Sali. Egbert had afgesproken samen te gaan lopen met de 2 andere pelgrims die hij gisteren heeft ontmoet. Een Italiaanse vrouw die naar Rome loopt en een Franse man die via Rome naar Israël loopt. Deze man lijkt volgens Egbert op een kruising tussen Sean Connery en één of andere volkszanger Sjef Geraarts (?). Deze Sjef is niet te vinden op Google. Op dagen dat hij geen wifi heeft gaat de update soms telefonisch direct via mij (Ellen) en soms eerst via zijn vriendin Conny die mij dan belt en vandaag kwamen Conny en ik er even niet uit over welke Sjef hij het nou had. Maar goed. Zodra hij weer een keer wifi heeft mag hij zelf even uitleggen om welke Sjef het gaat aangezien hij persé wilde dat ik dit zou vermelden ;).

Het reisgenootschap zou om 08.30 vertrekken maar de andere pelgrims gingen eerst nog uitgebreid ontbijten waardoor ze veel later van start gingen. Egbert baalde hier een beetje van en toen de man en vrouw eenmaal onderweg ook nog eens flinke ruzie kregen over de route is hij lekker in zijn eentje verder gaan lopen. Groot gelijk.

De route vandaag ging via een boel risotto velden. Met de nadruk op een boel. Egbert was het op een gegeven moment wel beu omdat hij steeds om die velden heen moest wandelen wat ongeveer per veld 3 kilometer extra lopen betekende. Op een gegeven moment zag hij Vercelli, maar vlak daarvoor lag nog zo’n veld. Hij dacht: “Bekijk het allemaal maar, ik ga dus mooi niet weer omlopen!” en stapte kordaat het veld op tot er een boze boer op hem af kwam rennen en Egbert vervolgens toch nog even een paar kilometer om mocht lopen.

Vanavond slaapt hij in een soort Villa Kakelbont klooster. Het is er namelijk enorm rommelig maar erg gezellig. Hij zag net een pater voorbij komen op de gang die was gaan douchen. Hij liep vrolijk rond met zijn badjas een beetje open en een flink kruis om zijn nek. Er is vandaag een grote groep aangekomen in Villa Kakelbont. Hij heeft nog geen idee wat voor groep, maar ze hebben hem uitgenodigd om met hen te gaan eten. Gezelligheid dus. Nou Egbert, wij hebben wel een vermoeden wat jij vanavond gaat eten!

Morgen houdt Egbert een rustdag. De schrijfster van dit blog gaat een paar dagen op vakantie maar gaat haar best doen vanuit Frankrijk updates te blijven schrijven. Mocht dat een dag niet lukken: geen paniek, dan is er dus niks met Egbert aan de hand maar bijvoorbeeld geen wifi verbinding mogelijk.