Egbert loopt naar Rome, dag 45!

Het is laat geworden gisteren in de kroeg. Annuar en Egbert hebben een gezellige avond gehad en veel gepraat. Ondanks het tijdstip is onze pelgrim vanochtend weer vroeg vertrokken, nog vol van de verhalen van de jonge Libische vluchteling. Route ging van Saint Martin naar Ivrea, via Carema, Settimo Vittone, Montestrutto, Borgofranco en bedroeg 23 kilometer.

Vanavond slaapt Egbert in een hostel. Zijn kamer ligt recht boven een wildwaterkanobaan en hij denkt steeds dat het hard aan het regenen is en ja, hierdoor moet hij ook voortdurend plassen. Voor het eerst zag hij vandaag geen bergen voor, maar naast en achter zich. Hij loopt nog maar op 300 meter hoogte. Na 3 weken door de bergen lopen vindt hij het fijn om te zien en voelen dat het landschap om hem heen verandert. Hij gaat nu door een gebied met veel wijngaarden. Dat betekent dat hij veel over trappetjes en rotsen loopt.

Hij ziet een klein beetje op tegen morgen want dat wordt een flinke etappe, namelijk 37 kilometer. Hij moet zo ver omdat hij in de tussenliggende gedeeltes geen (betaalbare) slaapplek heeft kunnen vinden. Maar vrijdag en zaterdag neemt hij rustdagen dus dat komt vast helemaal goed.

Egbert loopt inmiddels een week voor op schema zoals al een aantal trouwe lezers hebben opgemerkt. Dat maakt niks uit, want het geeft hem de kans wat extra rustdagen op te nemen in zijn geliefde Italiƫ. Hij verheugt zich nu vooral op Assisi en zal de tijd nemen om dat gebied te verkennen.

Vandaag geen wifi verbinding dus geen foto’s. Zodra Egbert weer wifi heeft komt er een flinke foto update!