Egbert loopt naar Rome, dag 43!

Van Aosta is Egbert naar Chatillon gelopen, via Saint Christophe, Nus en Parleaz. Een afstand van 30 kilometer.

De tochten door de bergen vallen hem zwaar maar hij geniet van de prachtige natuur en gaat vanavond vóór 21.00 naar bed om even flink bij te tanken. De komende dagen zal hij nog door de Alpen lopen. Wat vandaag een beetje lastig maakte is dat de plaatsen niet goed of niet duidelijk werden aangegeven. Egbert heeft een boekje bij zich waar de plaatsnamen in het Italiaans vernoemd worden. Echter, het gebied waar hij zich nu bevindt gebruikt de Catalaanse taal op borden. Hierdoor is hij een paar keer verkeerd gelopen.

Vanavond slaapt hij in een klooster bij Franciscanen in Chatillon. We kennen allemaal wel de Franse toiletten toch? Gat in de vloer en hurken maar? Nou, dat is daar dus ook en als Egbert wil douchen moet hij gewoon even een plankje over het gat leggen. De douchekop hangt namelijk boven de ‘wc’. Succes!